Skip to content

Det drikker du til

59,00 DKK /stk
Alexandro

Fino (0,375l)

Sanlùcar de Barrameda|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
Gastro
139,00 DKK /stk
Bender

Dajoar Zenit, 2017

Mosel|Tyskland

Sådan gør du

Du starter naturligvis lige med at hælde et lille glas Fino Sherry op til dig selv – eller Tempo Agas, hvis du er til den hvide.

  1. Dine træspyd skal i vand, så de ikke brænder af.
  2. Rens din mørbrad. Alle scener skal skæres væk.
  3. Del din mørbrad på langs, og skær den i stykker af ca. 2x2cm.

Nu skal marinaden laves:

  1. Skræl og riv ingefær og hvidløg fint.
  2. 1/2 dl kokosmælk, 1 stor spiseskefuld rød karry, 2 spiseskefulde fiskesauce. 2 spiseskefulde soyasauce og et lille skvæt olie røres sammen med ingefær og hvidløg.
  3. Put kød og marinade i en frostpose, og stil på køl. Gerne natten over, men 30min til en time er ok.

Imens kødet marineres gør vi lige peanutbuttersauce og ovnen klar:

  1. Stil ovnen på 200 grader
  2. Find en lille kasserolle frem. Hæld lidt mere end en halv dåse kokosmælk i sammen med 1 stor spiseskefuld rød karry, saften fra 1/2 lime, 1 dl peanutbutter, 2 spiseskefulde soyasauce og 2 spiseskefulde fiskesauce.

Nu skal kød og sauce gøres færdige:

  1. Kød skal på spyd. Tre stykker kød per spyd.
  2. Hvis du bruger ovn, så lægger du spydene på bagepapir. de skal have ca. 10-12 minutter. Tænd for grillen når der er 2 minutter tilbage. Men hold øje med det.
  3. Når spydene er i ovnen tænder du for kasserollen med ingredienserne til din sauce. Lad det koge op. Når det koger, tager du gryden af blusset.

Serveres med en spicy Thaisalat og evt. “blomkålsris”.

Noter om maden: Mest hyppigt ses satay med kylling, men det er en rigtig god måde at spise svinemørbrad på, hvor fedmen fra marinaden “passer” på kødet.

Hvad drikker man til?

Fino Sherry eller Manzanilla er en ret sikker kombination til et styk asiatisk street food/tapas. Men ellers vil en vin med lidt struktur og syre også være godt til fedmen. Sødmen hos Dajoar vil også være et godt og anderledes match.

Det skal du bruge:

1 svinemørbrad

1 “tommeltot” ingefær

1 rød chili

1 dl smooth peanutbutter

1 dåse kokosmælk

1 bundt koriander

Lidt olie evt. sesamolie hvis du har

2 store spiseskefulde rød karry med top på

Lidt fiskesauce

Lidt soya

1 lime

Hvad drikker man til svinemørbrad

Det skal du bruge:

1 svinemørbrad

1 “tommeltot” ingefær

1 rød chili

1 dl smooth peanutbutter

1 dåse kokosmælk

1 bundt koriander

Lidt olie evt. sesamolie hvis du har

2 store spiseskefulde rød karry med top på

Lidt fiskesauce

Lidt soya

1 lime