Skip to content

Det drikker du til

Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien
Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
Jyllands-Posten
119,00 DKK /stk
Argüeso

Amontillado (0,75)

D.O. Jeréz|Spanien

Sådan gør du

Stegt flæsk med persille med persillesovs er egentlig ikke en ret, der typisk kalder på vin. Det er  muligt med både røde og hvide, men den vender vi tilbage til. Lige nu skal kokken blot have skænket et glas pilsner eller et glas hvidvin. Når det er på plads, går vi igang.

  1. Her bruger vi altså et helt stykke svinebryst. Så bestemmer du nemlig selv tykkelsen af kødet, og det er typisk også nemmere at finde et stykke økologisk gris, når du køber et stykke svinebryst/ribbensteg, end når du blot køber flæsk i skiver. Men ellers skal det skæres ud i stykker på lidt under 1 cm i tykkelsen.
  2. Find en ovnrist frem, og læg alle stykkerne af grisen på risten. Strø salt over stykkerne. En del. Når ovnen er på 180 grader, skal grisen i ovnen. Det skal have ca 15-20 minutter, og du skal vende stykkerne undervejs. Stil en bageplade nedenunder, så du får samlet fedtet op.
  3. De nye kartofler vaskes og lægges i en gryde. Dæk dem med koldt vand og smid en masse persillestængler ned i vandet sammen med en god portion salt.
  4. Sæt kartofler til at koge. Når de koger, slukker du for varmen og lader gryden stå med låg på. Det tager ca 20-30 minutter, så det er nok egentlig smart, hvis du sætter kartoflerne over, inden du putter flæsket i ovnen.

Så du starter med kartoflerne, så flæsket og nu laver vi sovsen. Her er det vigtigt, at du lige tjekker, at du har vin i glasset.

  1. Smelt smørret og lad det bruse lidt op. Hæld melet i løbende og pisk.
  2. Varm smør og melet godt igennem. Hæld mælken stille og roligt i, mens du pisker som en smågal.
  3. Sovsen skal varmes godt igennem og småkoge i 10-15 minutter – ellers smager din sovs af mel.
  4. Smag sovsen til med salt, peber og lidt citron og/eller sherryeddike.
  5. Slut af med at putte det meste af persillen i. Du kan lige gemme lidt, så der er en dusk oven på kartoflerne.

Hvad drikker man til stegt flæsk med persillesovs?

Øl og snaps til at bryde med fedtet er ikke helt ved siden af – det må selv en vinbutik indrømme. Hvis du er til vin, så prøv en knap så tør hvidvin eller en rødvin med frugt. Den røde Camino vil med masser af frugt være et spændende valg. Agas do Tempo med det lidt blomstrende udtryk vil også passe godt, men også vores rosé La Jefa fra Arribes vil være et godt valg.

Det skal du bruge (4 personer):

  • 1 ribbensteg på ca. 1,2-1,5 kg
  • Masser af salt
  • 50 gram smør
  • 3-4 spiseskefuld hvedemel
  • Nye kartofler
  • 2 bundt kruspersille
  • 1/2 liter mælk
  • En halv citron eller sherryeddike
  • En øl eller et glas hvidvin
  • Salt og peber
Stegt flæsk med persillesovs

Det skal du bruge (4 personer):

  • 1 ribbensteg på ca. 1,2-1,5 kg
  • Masser af salt
  • 50 gram smør
  • 3-4 spiseskefuld hvedemel
  • Nye kartofler
  • 2 bundt kruspersille
  • 1/2 liter mælk
  • En halv citron eller sherryeddike
  • En øl eller et glas hvidvin
  • Salt og peber