Skip to content

Svensk pølseret med kålpølser og aspargeskartofler

Svensk pølseret – børn og barnlige sjæle elsker det, og med et lille løft bliver det ikke bare en ok ret, det smager faktisk ret godt.
Svensk pølseret med kålpølse

Det drikker du til

93 point | Parker
179,00 DKK /stk
Fedellos do Couto

Lomba do Ares, 2017

Ribeira Sacre|Spanien
Gastro
149,00 DKK /stk
El Hato Y El Garabato

Sin Blanca, 2016

D.O. Arribes|Spanien
Gastro
139,00 DKK /stk
Bender

Dajoar Zenit, 2017

Mosel|Tyskland

Sådan gør du

Svensk pølseret laves bedst med et glas vin i hånden, så du starter med at hælde det ene af de to glas vin, der skal bruges i opskriften, op til kokken.

  1. Dine kartofler skal gerne være kogte og kolde, hvis de ikke er det endnu, så skal du igang med at skrælle kartoflerne, så de kan koges og køle ned.
  2. Kog dine kålpølser i 5-7 minutter.
  3. Snit løg fint og hak den røde peber op i mindre stykker.
  4. Sæt en stor og tung gryde over med 25 gram smør, løg, tomatkoncentrat og rød peber.
  5. Efter et par minutter tilsættes et glas rødvin. Lad det koge ind.
  6. Nu tilsætter du paprika og cayennepeber sammen med lidt ekstra olie. lad det lide brænde lidt af på panden.
  7. Alle pølser og kartofler skæres i mundrette størrelser og tilsættes.
  8. Lad det stege 8-10 minutter ved middel varme.
  9. Hæld fløden i. Lad det koge op og ind.
  10. Smag til med salt, peber og evt. lidt sherryeddike.

Husk du kan bruge lidt mindre Cayennepeber, hvis det ikke er alle rundt om bordet, der kan lide denne lidt stærkere version.

Når du serverer, så klip purløg i små stykker og drys over. Serveres evt. med et godt stykke brød til. Mangler du inspiration, så finder du det her hos bagvrk.dk.

Hvad Drikker Man Til Svensk Pølseret 2.0?

Syren fra tomaten og det stærke fra cayennepeberet vil hygge sig med en Riesling med lidt restsukker i. Prøv Dajoar Zenit fra Bender, Mosel – en lækker Feinherb med syre og sødme. Hvis du er til rød så gå efter Fedellos’ Lomba eller SinBlanca fra El Hato y el Gabarato.

Det skal du bruge (4 personer):

  • Ca 1-1,2 kg aspargeskartofler
  • 3 kålpølser
  • 3 svinepølser med højt kødindhold
  • 1 spiseksefuld sød paprika
  • 1 teskefuld cayennepeber
  • 1 glas rødvin til retten
  • 1 glas rødvin til kokken
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 små dåser tomatkoncentrat
  • 1-1,5 dl mdlavningsfløde (18%)
  • 2 krukker/bundt purløg
  • Salt, peber og smør
Svensk pølseret med kålpølse

Det skal du bruge (4 personer):

  • Ca 1-1,2 kg aspargeskartofler
  • 3 kålpølser
  • 3 svinepølser med højt kødindhold
  • 1 spiseksefuld sød paprika
  • 1 teskefuld cayennepeber
  • 1 glas rødvin til retten
  • 1 glas rødvin til kokken
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 små dåser tomatkoncentrat
  • 1-1,5 dl mdlavningsfløde (18%)
  • 2 krukker/bundt purløg
  • Salt, peber og smør