Skip to content

Lammekølle med rosmarin, hvidløg og ovnbagte rodfrugter

Lammekølle er lækker spise, hvor smagen af lam med godt tilbehør og rødvin passer perfekt til en lørdag aften. Og så er det en ret, som passer sig selv. Med lidt held efterlader retten rester til hjemmelavet shawarma dagen efter.

Det drikker du til

93 point | Parker
245,00 kr. /stk
Bodega y Viñedos Akilia

Villarin, 2015

D.O. Bierzo|Spanien
Parker point | 92
179,00 kr. /stk
Bodega y Viñedos Akilia

Villa de San Lorenzo, 2016

D.O. Bierzo|Spanien
Gastro
129,00 kr. /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien

Sådan gør du

Hvis det skal blive rigtig godt, så start med at få hældt et lille glas rødvin op til kokken.

  1. Dub lammekøllen for saft, så den er helt tør. Rids fedtet, så du får fine harlekin-tern.

  2. Hak rosmarinen fint og gnid rosmarinen, salt og peber ind i køllen. Lav nogle små lommer med en kniv, og stik hvidløgene ned i hullerne.

  3. Sæt stegen i en 225 grader varm ovn på en rist. Stil en drypbakke under stegen (gerne med et halv løg, lidt rødvin, timian og en gulerod). Efter 10 minutter skruer du ned til 160 grader. Du skal forvente den skal have ca. 45-50 minutter per kg. Så du kan typisk regne med mellem 2,5-3 timer ialt.

  4. Find et stort ildfast fad frem, og fordel alle grøntsagerne (i halve og kvarte) i fadet – inkl. citron og løg. Hæld olivenolie over og drys salt og peber over.

  5. Når der ca. er 1 ½ time til du skal spise stiller du grøntsagerne under stegen, så fedtet kan løbe ned og afgive smag. Du skal huske at vende grøntsagerne et par gange undervejs. Den væde der er i fadet, som du placerede under stegen i starten kan du bruge til saucen.

  6. Pres de to fed hvidløg ned i den græske yoghurt.

  7. Server hele herligheden med en god grøn salat til og eventuelt et godt stykke brød.

    Noter om maden

    Drypbakken bruger du så ovnen ikke bliver fedtet helt til – men når du har samlet fedtet op, så er der ikke lang vej til at lave en hurtig sauce, hvis du ligger inde med lidt bouillon.

    Hvis du har tiden på din side, så lav en marinade af øl først. Find indlæg her.

    Hvad drikker man til?

    Har du en vin med lidt struktur, vil den passe godt til denne ret. Prøv eksempelvis Villarin fra Akilia. Men ogås Chano og San lorenzo fra Akilia vil ære rigtig godt. Alvar de Dios med Camino og Aciano vil også være godt. Brunus med lidt kraft og kant vil også være perfekt.

Det skal du bruge:

1 lammekølle

6-8 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

Salt og peber

 Tilbehør:

6-8 normale kartofler

3-4 pastinakker

1 rød peber

2-3 gulerødder

2 kviste timian

1 citron

Salt, peber og hvidløg

Græsk yoghurt

2 fed hvidløg

Det skal du bruge:

1 lammekølle

6-8 fed hvidløg

2 kviste rosmarin

Salt og peber

 Tilbehør:

6-8 normale kartofler

3-4 pastinakker

1 rød peber

2-3 gulerødder

2 kviste timian

1 citron

Salt, peber og hvidløg

Græsk yoghurt

2 fed hvidløg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb