Skip to content

Makrel på grill – Asian Style

Makrel på grill kan faktisk ikke blive meget nemmere at lave. Her svøbt ind i Thai-smage, men kan reelt laves præcis som du vil (eller som indholdet i køleskabet vil det). Perfekt til en frokost i august, hvor makrellen er i topform og du skal have de sidste sommer-vibes ud af sommeren.
Makrel på grill

Det drikker du til

Gastro
249,00 DKK /stk
Bodegas Yuste

Manzanilla La Kika (0,75l)

D.O. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda|Spanien
139,00 DKK /stk
Andreas Bender

Blattenberg Riesling Kabinett, Bender

Mosel|Tyskland
Gastro
139,00 DKK /stk
Bender

Dajoar Zenit, 2017

Mosel|Tyskland

Her skal du forbi grillen, så nu kan du evt. napse et lille glas vino, imens du lige fylder fisken, og så igen når der skal grilles – eller du er fornuftig, og venter til du skal grille fisken. Men nu starter vi dog

  1. Rens fisken
  2. Fyld fisken med stængler fra koriander, hvidløg i skiver, limebåde, citrongræs
  3. Bind den sammen med madsnor
  4. Put den evt. ind i en fiske-grill-vender/kurv. Gør det meget nemmere at vende fisken på grillen
  5. Snit grøntsagerne fint og bland med krydderurterne i en skål
  6. Svits jordnødderne på en pande
  7. Snit hvidløg, chili og ingefær fint. Bland med soyasaucen og smag til med lime.

Fisken skal have 5-6 minutter på hver side. Det afhænger lidt af, hvor tyk fisken er, ligger den direkte på grillen, varmen med mere. Men pas på den ikke får for meget.

Hvad Drikker Man Til Makrel på grillen?

Riesling vil altid være godt – gerne med lidt sødme, når det Thai-versionen

 

1/2 side af en stor makrel per person

madsnor

1 hvidløg

1 lime

i bundt koriander

2 styk citrongræs

Til salat og dressing:

5-6 store blade fra et et spidskål

1 gulerod

1 fennikel

1 rødløg

1 lille håndful Thai-basilikum

1 lille håndfuld jordnødder

1 dl soyasauce

1 lime

1 hvidløg

1 tommeltot ingefær

1 rød chili

 

Makrel på grill

1/2 side af en stor makrel per person

madsnor

1 hvidløg

1 lime

i bundt koriander

2 styk citrongræs

Til salat og dressing:

5-6 store blade fra et et spidskål

1 gulerod

1 fennikel

1 rødløg

1 lille håndful Thai-basilikum

1 lille håndfuld jordnødder

1 dl soyasauce

1 lime

1 hvidløg

1 tommeltot ingefær

1 rød chili