Forside / Opskrifter / Makrel på grill – Asian Style
Makrel på grill – Asian Style

Det drikker du til
Her skal du forbi grillen, så nu kan du evt. napse et lille glas vino, imens du lige fylder fisken, og så igen når der skal grilles – eller du er fornuftig, og venter til du skal grille fisken. Men nu starter vi dog
- Rens fisken
- Fyld fisken med stængler fra koriander, hvidløg i skiver, limebåde, citrongræs
- Bind den sammen med madsnor
- Put den evt. ind i en fiske-grill-vender/kurv. Gør det meget nemmere at vende fisken på grillen
- Snit grøntsagerne fint og bland med krydderurterne i en skål
- Svits jordnødderne på en pande
- Snit hvidløg, chili og ingefær fint. Bland med soyasaucen og smag til med lime.
Fisken skal have 5-6 minutter på hver side. Det afhænger lidt af, hvor tyk fisken er, ligger den direkte på grillen, varmen med mere. Men pas på den ikke får for meget.
Hvad Drikker Man Til Makrel på grillen?
Riesling vil altid være godt – gerne med lidt sødme, når det Thai-versionen
1/2 side af en stor makrel per person
madsnor
1 hvidløg
1 lime
i bundt koriander
2 styk citrongræs
Til salat og dressing:
5-6 store blade fra et et spidskål
1 gulerod
1 fennikel
1 rødløg
1 lille håndful Thai-basilikum
1 lille håndfuld jordnødder
1 dl soyasauce
1 lime
1 hvidløg
1 tommeltot ingefær
1 rød chili

1/2 side af en stor makrel per person
madsnor
1 hvidløg
1 lime
i bundt koriander
2 styk citrongræs
Til salat og dressing:
5-6 store blade fra et et spidskål
1 gulerod
1 fennikel
1 rødløg
1 lille håndful Thai-basilikum
1 lille håndfuld jordnødder
1 dl soyasauce
1 lime
1 hvidløg
1 tommeltot ingefær
1 rød chili