Skip to content

Makrel på grill – Asian Style

Makrel på grill kan faktisk ikke blive meget nemmere at lave. Her svøbt ind i Thai-smage, men den kan reelt laves, præcis som du vil (eller som indholdet i køleskabet vil det). Perfekt til en frokost i august, hvor makrellen er i topform, og du skal have de sidste sommer-vibes ud af sommeren.
Makrel på grill

Det drikker du til

139,00 kr. /stk
Bender

Dajoar Zenit, Feinherb, Bender, Mosel,2018

Mosel|Tyskland
90P+ point | Parker
145,00 kr. /stk
Albamar

Capitán Xurelo, 2019, Albamar, Rias Baixas, Spanien

Rias Baixas|Spanien
Gastro
135,00 kr. /stk
El Paraguas

Agás do Tempo, 2020, El Paraguas, Ribeiro

D.O. Ribeiro|Spanien

Her skal du forbi grillen, så nu kan du evt. napse et lille glas vino, imens du lige fylder fisken med krydderurter – og så igen når fisken skal på grillen 🙂

Men nu starter vi dog

  1. Rens fisken.
  2. Fyld fisken med stængler fra koriander, hvidløg i skiver, limebåde, citrongræs, lidt salt og peber.
  3. Bind den sammen med madsnor.
  4. Put den evt. ind i en fiske-grill-vender/kurv. Gør det meget nemmere at vende fisken på grillen.
  5. Snit grøntsagerne fint og bland med krydderurterne i en skål.
  6. Svits jordnødderne på en pande.
  7. Snit hvidløg, chili og ingefær fint. Bland med soyasaucen og smag til med lime.

Fisken skal have 5-6 minutter på hver side. Det afhænger lidt af, hvor tyk fisken er, om fisken ligger direkte på grillen, varmen med mere. Men pas på den ikke får for meget.

Hvad Drikker Man Til Makrel på grillen?

Riesling vil altid være godt – gerne med lidt sødme, når det Thai-versionen. Her kan du også gå efter de sommerlige rødvine, med syre og frugt. Bare du får den kølet godt ned til ca 12 grader.

 

1/2 side af en stor makrel per person eller bare en per mand m/k

madsnor

1 hvidløg

1 lime

i bundt koriander

2 styk citrongræs

Til salat og dressing:

5-6 store blade fra et et spidskål

1 gulerod

1 fennikel

1 rødløg

1 lille håndful Thai-basilikum

1 lille håndfuld jordnødder

1 dl soyasauce

1 lime

1 hvidløg

1 tommeltot ingefær

1 rød chili

Makrel på grill

1/2 side af en stor makrel per person eller bare en per mand m/k

madsnor

1 hvidløg

1 lime

i bundt koriander

2 styk citrongræs

Til salat og dressing:

5-6 store blade fra et et spidskål

1 gulerod

1 fennikel

1 rødløg

1 lille håndful Thai-basilikum

1 lille håndfuld jordnødder

1 dl soyasauce

1 lime

1 hvidløg

1 tommeltot ingefær

1 rød chili

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb