Forside / Opskrifter / Nordisk Brandade med torsk, løg og spidskål
Nordisk Brandade med torsk, løg og spidskål

Det drikker du til
Nordisk brandade laves faktisk bedst, med et glas vin i hånden. Det kan derfor anbefales, at kokken starter med at hælde et lille glas vino op!
Vi starter med kartoffelmosen.
- Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges UDEN salt indtil de er helt møre.
- De kogte kartofler moses med smør og 1/2 dl af vandet fra kartoflerne. Start med 100 gram smør og tilføj op til omkring 200 gram – men du kan også stoppe lidt før, alt efter hvad du har lyst til.
- Smag til med salt og peber.
Så laver vi fisken.
- Find en pande frem. Smelt 150 gram smør sammen med lidt oliven olie.
- Imens smørret smelter, snitter du løget fint.
- Læg det snittede løg på panden. Skru ned på middelvarme. Løget skal steges indtil det karamellisere. Tag løgene af.
- Smelt 50 gram smør med lidt oliven olie på panden, hvor du har stegt løgene.
- Læg den rensede torsk på panden ved lidt over middel varme.
- Hold nøje øje med fisken, når du kan se, at varmen er cirka halvvejs igennem, så vender du fisken om.
- Tilføj kapers og hakkede nødder.
- Snit spidskål. Hæld sherryeddike og lidt salt over den snittede spidskål
Anrettes på et fad, som du lige har haft i ovnen ved 50 grader. Først kartoffelmos, så fisken med kapers og nødder, så løg og til sidst den snittede spidskål.
Hvad Drikker Man Til Nordisk Brandade med torsk?
Masser af smør vil nyde godt af lidt fad. Sombrilla og Fai un fra El Paraguas byder på fine fad-noter, som vil passe flot. Også Vagüera med være godt match.
1 kg kartofler
400 gram smør
1-2 glas kapers
1/2 spidskål
1 stort løg
500 gram torsk
4 spiseskefulde Sherryeddike
4 spiseskefulde god olivenolie
1 lille håndfuld hasselnødder
Salt og peber

1 kg kartofler
400 gram smør
1-2 glas kapers
1/2 spidskål
1 stort løg
500 gram torsk
4 spiseskefulde Sherryeddike
4 spiseskefulde god olivenolie
1 lille håndfuld hasselnødder
Salt og peber