Skip to content

Hakkebøffer med bløde løg

Værsgo! En ægte gammeldaws klassiker, der skaber lune og bringer minder fra barndommen tilbage. Et godt aftenmåltid i den mørkere del af kalenderåret.
hakkebøffer

Det drikker du til

125,00 DKK /stk
Domaine Duseigneur

La Chapelle, 2016

Côtes-du-Rhône|Frankrig
95,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Tio Uco, 2017

Toro|Spanien
92 point | Guie Peñin
129,00 DKK /stk
Portal del Montsant

Brunus, 2016

D.O. Montsant|Spanien

Sådan gør du

Som altid starter vi lige med at smage på vinen – den skal vi jo være sikker på er i orden.

  1. Start med at sætte dine kartofler over at koge og tænd oven på 180 grader varmluft.
  2. Herefter skærer du løg i tynde skiver og former 4 bøffer af 200 gram stykket.
  3. Nu finder du 2 pander frem, en til løg og en til bøffer. Panden til bøffer giver du fuld varme, og den til løg middel varme.
    Put løg på panden med en god klat smør og giv gerne smør en ekstra gang efter nogle minutter. Løgene skal have indtil de er bløde og gyldne
    Bøfferne kommes først på banen når panden er varm. Bøfferne steges i olie og smør og skal steges hårdt i 3-4 minutter på hver side. Når bøfferne er færdige, lægges de i et ovnfast fad.
  4. Nu er det tid til at lave sovsen. Start med at lave en smørbolle ved at smelte smør og tilsæt mel. Varm smørbollen igennem til det begynder at dufte af nødder. Herefter tilsættes vand fra kartoflerne lidt ad gangen, indtil den ønskede konsistens og mængde. Nu tilsættes oksefond, et nip sukker og et skvæt vineddike. Put kulør i sovsen og kog godt igennem så melsmagen forsvinder. Tilsæt fløde og kog igennem igen.
  5. Hæld sovsen op til bøfferne i fadet og sæt fadet iovnen. Bøfferen skal have 10-12 minutter i oven, og efter halvdelen af ovntiden lægges løgene ind i ovnen oven på bøfferne.

Hakkebøffer med bløde løg serveres med agurkesalat og ribsgele.

Noter om maden

Lav gerne din egen agurkesalat hurtig og nemt. Klik her og find opskriften på HvadDrikkerManTil’s egen agurkesalat.

Fløden kan nemt udskiftes med en fedtfattigere udgave.

Hvad Drikker Man Til Hakkebøffer med bløde løg?

Retten er til den tunge og fede ende, derfor anbefaler vi La Chapelle. Det er en frugtdreven Côtes-du-Rhône med nuancer af rosenblade, lakrids, peber og mørke modne bær. Vinen har flotte integrerede tanniner og en medium fyldig krop som gør La Chapelle velegnet til det lidt mere brede køkken.

Det skal du bruge (4 pers.):

  • Hakket oksekød 800 gram
  • Kartofler 800 gram
  • 5-6 løg
  • Smør til stegning
  • 1 spsk. mel
  • Agurkesalat
  • Ribsgelé
  • 25 ml. fløde
  • 1 pakke flydende oksefond
  • 5-6 dråber Eddike
  • Halv tsk. sukker
  • Olie til steging
hakkebøffer

Det skal du bruge (4 pers.):

  • Hakket oksekød 800 gram
  • Kartofler 800 gram
  • 5-6 løg
  • Smør til stegning
  • 1 spsk. mel
  • Agurkesalat
  • Ribsgelé
  • 25 ml. fløde
  • 1 pakke flydende oksefond
  • 5-6 dråber Eddike
  • Halv tsk. sukker
  • Olie til steging