Skip to content

Nyretapper på frisklavet tortilla med tomatsalsa

Nyretapper er ganske enkelt et godt stykker kød. Her som hapser når gæsterne sætter sig til bordet – eller som lille mellemret.
Oksenyretapper

Det drikker du til

95 point | Guia Peñin
149,00 DKK /stk
Bodegas Argüeso

1822 Amontillado

D.O. Manzanilla - Sanlucar|Spanien
90 point | Suckling
120,00 DKK /stk
Albamar

Fusco 2018, Ribeira Sacra, Bodegas Albamar

Riberira Sacra|Spanien
95 point | René Langdahl
165,00 DKK /stk
Alvar de Dios Hernandez

Aciano, 2018, Alvar de Dios, Spanien

Toro|Spanien

Vælger du selv at lave dine bløde tacos, så er det svært med et vinglas, da dine fingre hurtigt bliver begravet i vand og mel, så skynd dig t få hældt et glas rødvin op.

Det er nemt at lave tortillas. Specielt hvis du har det rigtige majsmel. Men ellers smid fire kopper mel i en røreskål. Du kan godt bruge hvedemel, hvis du ikke har majsmelet. Bland lidt salt i melet og rør vand i. Start med 1/2 kop vand per kop mel. Det skal sikkert justeres, men det er ikke så svært. Dine tortillas deler du op i små boller og ruller flade, hvis du ikke er den lykkelige ejer af et “tortillas-jern”. Chilihouse sælger dem blandt andet, og de ligger også inde med det helt rigtige mel.

Smid kødet på en brandvarm stegepande. Drys med salt og peber. Vend det løbende, men lad det få lidt skorpe. Det skal være blodrødt. Lad kødet hvile i 5 minutter inden du skærer det i strimler.

Chop tomater op og fjern kernerne. Snit rødløg super tyndt. Hak ananas i tern. Hak chili fint. Blandes og smages til salt, peber, lime, oliven olie.

Tag en tør pande frem. Den største du har og smid de flade tortillas på panden. Den skal være varm. Hold dejen nede, så den virkelig får kontakt med panden. Der skal et par sorte brændte bobler på.

På en tallerken læger du en tortilla. Så lægger du oksenyretapper-strimlerne på og til sidst din salsa. Det hele toppes af med masser af frisk koriander.

Hvad Drikker Man Til OkseNyretapper i tortillas?

Vi har brug for noget syre til de mange tomater. Ikke fad i rødvinen. Frisk og frugt. En mørk tør sherry vil være skarp til. Gamay fra Delfaud eller Camino fra Alvar de Dios vil være frækt!

1 styk tortilla per mand – husopskriften er lige her. De kan også købes færdige

40 gram kød per mand m/k

2 håndfuld cherrytomater – gerne forskellige typer

1 rødløg

1 rød chili

håndfuld koriander

1 skive frisk ananas

1 lime

God olivenolie

Oksenyretapper

1 styk tortilla per mand – husopskriften er lige her. De kan også købes færdige

40 gram kød per mand m/k

2 håndfuld cherrytomater – gerne forskellige typer

1 rødløg

1 rød chili

håndfuld koriander

1 skive frisk ananas

1 lime

God olivenolie