Skip to content

Oksemørbrad med hvide og grønne asparges

Store hvide asparges, sprøde grønne asparges og en sennepdressing der tagar under fem minutter. Nem og lækker gæstemd
Asparges med oksemørbrad

Det drikker du til

92 point | Parker
149,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Aciano, 2017

D.O. Toro|Spanien
90 point | Suckling
120,00 DKK /stk
Albamar

Fusco 2018, Ribeira Sacra, Bodegas Albamar

Riberira Sacra|Spanien
195,00 DKK /stk
Bodegas Akilia

Chano Villar, 2012, Akilia

Bierzo|Spanien

Det her er faktisk ikke så svært. Det er faktisk så nemt, at du hellere må tage din mobil med i køkkenet og starte med at se et afsnit Seinfeld, ellers tager det hele faktisk for kort tid at tilberede. få hældt et glas rødvin op – og så går vi igang.

  1. Skræl de hvide asparges og kartoflerne. Kartoflerne skal skæres i både.
  2. Kartoflerne skal i ovnen i et ovnfastfad med lidt olie, salt og peber. Start med at give dem høj varme (200-220 gram).
  3. Din oksemørbrad skal lige have fjernet sener og have salt og peber.
  4. Svits oksemørbrad af på en super varm pande.
  5. Når kartoflerne har fået ca. 20 minutter, skruer du ned til 150 grader, og lægger din oksemørbrad ind ovenpå kartoflerne.
  6. Bland 1-2 teske Dijonsennep og din olivenolie med din yoghurt. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron og mere sennep.
  7. Efter ca. 10 minutter sætter du en lille kasserolle med vand over. heri skal de grønne asparges koges i 2 minutter. Husk salt i vandet.
  8. Efter ca. 20-25 minutter skal du forvente, at din oksemørbrad skal ud (vi går efter ca. 56 grader). Men tjek med en kødnål og/eller mål temperaturen. Meget afhænger af tykkelsen og din ovn.
  9. Tag din mørbrad ud af ovnen og læg den på et skærebræt med et rent viskestykke over sig. Ikke noget med at pakke den ind i stanniol.
  10. Ovnen skal op på 225 grader og grill. Hold øje med kartoflerne.
  11. Sæt en lille pande over med ca. 50 gram smør. Heri steges dine hvide asparges. Det tager ca. 8 minutter ialt. Tjek med en kødnål. Der skal vre lidt modstand.

Når dine hvide asparges er færdige smider du de grønne i det kogende vand, skærer oksemørbraden ud i tykke skiver og tager kartoflerne ud af ovnen.

Det hele serveres enten på fad og skåle end på opvarmede tallerkener.

HvadDrikkerManTil Oksemørbrad og asparges?

Det er ikke helt så nemt, for din asparges vil gerne have hvidvin med syre – f.eks. Riesling; men dit kød vil gerne have rødt og gerne med tanniner. Gå efter en frisk og frugtdreven rød med god syre, men som ikke har fået fad og som også gerne er afstilket inden presningen. Aciano, Fusco, Chano Villar er gode eksempler med rød der har ligget på stål, og som har godt med syre. Chano muligvis lidt mindre. Du kan også tage en sherry Amontiilado til denne ret.

800 gram oksemørbrad

8 store hvide asparges

16 grønne asparges

16-20 mindre nye kartofler

8-10 spiseskefulde græsk yoghurt

1 stor spiseskefuld god olivenolien 

Salt, peber og lidt citron

 

Asparges med oksemørbrad

800 gram oksemørbrad

8 store hvide asparges

16 grønne asparges

16-20 mindre nye kartofler

8-10 spiseskefulde græsk yoghurt

1 stor spiseskefuld god olivenolien 

Salt, peber og lidt citron