Skip to content

Hovedsalat med æble, purløg og en fandens god olivenolie

En god salat defineres af de råvare, som der er i salaten. Med få gode råvare behøver du ikke mange forskellige ingredienser; faktisk kan du skabe en lækker og fokuseret salat med få ingredienser, så længe du husker en god olivenolie.
salat med olivenolie

Det drikker du til

Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
90 point | Parker
150,00 DKK /stk
Pablo Vidal

Luxuria, 2018

D.O. Monterrei|Spanien
119,00 DKK /stk
Bergdolt Lamprecht

Mineral, Weissburgunder, 2018

Pfalz|Tyskland

Der her er hurtigt lavet, så skynd dig at få et glas koldt hvidvin i glasset, så vi kan gå i gang.

Vask og skyld salathovedet godt. Riv bladene af og behold dem i pænt store stykker.

Vask purløg, og hak det fint.

Skær løg i to halve og snit rødløg i super tynde skiver på langs.

Fordel mozarelleosten i mindre stykker.

Vask æblet og skær det i både, som igen skæres i mindre stykker.

Anrettes i en flot skål med slat nederst, så æbler, rødløg, purløg, ost og til sidst en fantastisk olie og eddike. Vi anbefaler naturligvis, at du prøver denne økologiske oliven olie fra en Arribes.  Den har den helt rigtige smag og profil, til en salat. Kraftig – uden at tage over.

Hvad Drikker Man Til Salat?

Mulighederne er mange; men hvis det er en frokost uden for mange andre ting (måske lidt tun i salaten eller et stykke kylling ved siden af), så prøv Mineral fra Bergdolt, La Ola fra Malaga eller måske Luxuria fra Galicien. Spiser du salaten som tilbehør til kød, så skal du naturligvis have en rød fra nabogården El Hato y el Gabarato, SinBlanca.

Et stort salathoved

1 lille rødløg

1/2-1 god Buffalo mozzarella

Bundt purløg

1 æble

God Sherryeddike

God Olivenolie

Salt & peber

 

salat med olivenolie

Et stort salathoved

1 lille rødløg

1/2-1 god Buffalo mozzarella

Bundt purløg

1 æble

God Sherryeddike

God Olivenolie

Salt & peber