Skip to content

Skrabet tatar på oksemørbrad

Skrabet tatar på oksemørbrad er en forret skabt til konger og kødglade drenge og piger. Her med confitteret æggeblomme og masser af peberrod. Faktisk ret nemt
Skrabet tatar oksemørbrad

Det drikker du til

93 point | Parker
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios Hernandez

Camino, 2018, Alvar de Dios

Arribes|Spanien
95 point | Parker
225,00 DKK /stk
Albamar

O Esteiro Espadeiro, 2017, Albamar, Spanien

Rias Baixas|Spanien
145,00 DKK /stk
Andreas Bender

Riesling Brut, Bender, Mosel, Tyskland

Mosel|Tyskland

Skrabet tatar på oksemørbrad er en super nem ret. Det er hovedsageligt tilbehøret, der definerer sværhedsgraderne, men også hvor godt det skal smage. Prøv en riesling sekt til maden – så kan du nemlig også lave en super lækker mayo til. Derfor få åbnet bobler, og smag et lille glas.

  1.  Vi starter med at få lavet confitteret æggeblomme.
    1. Slå forsigtigt et æg ud. Æggeblommen skal i en lille skål med neutral olie. Blommerne må godt røre hinanden i skålen.
    2. Stilles i en ovn ved 60 garder i 11/2 time. Du kan også prøve 80 grader i 30min, hvis du har travlt.
  2. Så laver vi syltede rødløg.
    1. Sæt 3 dl eddike, 2 dl sukker og 1 dl vand over i en lille kasserolle.
    2. Snit løggene tynde skiver/ringe.
    3. Når sukkeret er opløst hælder du løgene i kasserollen. Slut for varmen, og lad det trække.
  3. Nu laver vi mayo
    1. Slå et par æggeblommer i en skål. Lad det få sturetemperatur.
    2. Pisk æggeblommen med salt (1 teskefuld), riesling brut (1 spiseske) og lidt dijonsennep (1 spiseskefuld) indtil det er hvidt, tykt og meget skummende. Burg en elpisker eller en håndpisker. Det vigtigste er at alt har samme temepratur.
    3. Hæld lige en spiseksefuldolie i og pisk sammen. Hæld lidt mere olie i. Pisk sammen. Snart kan du hælde mere olie i af gangen.
    4. Smag til med salt, rieslingen, sennep og lidt peber
  4. Nu finder vi saks, kokkekniv og rivejern frem
    1. Riv peberrod. 2 cm per mand m/k
    2. Læg oksemørbraden på et skærebræt. Du skal skrabe kødet af med en kokkekniv. Forsøg at trække på tværs af kødet (altså hvis du forestiller dig en bøf, der ligger ned, så trækker du på overfladen).
    3. Det sidste det måske ikke kan skrabet af hakker du.

Nu skal det hele anrettes. Æggeblommen taget forsigtigt op af olien og placeres i midten af din tallerken. Fordel det skrabede kød rundt om blommen. Drys med peberrod og afklippet karse. Slut af med et par dutter af mayo.

Hvad Drikker Man Til Skrabet tatar af oksemørbrad

Rødvin er den traditionelle vin til skrabet tatar, men det skal være uden tanniner og uden fad. Camino fra Alvar de Dios er et godt valg, men du kan også vælge en hvidvin. Så skal den være tør og uden fad. Albamars albarino er oplagt – men du kan også gå all in og tage Benders Brut. Bobler på riesling der har ligger næsten to år i flaske til 2. gæring – brug den også til din mayo, og du har det perfekte måltid.

 

 

1 æg per person

100-150 gram oksemørbrad per person

Masser af karse

Masser af revet peberrod

Neutral olie til mayo (rapsolie)

2 æggeblommer til mayo

Lidt sherryeddike eller måske lidt bobler på riesling (Bender Sekt)

Rødløg, lager eddike og sukker

2 skiver tynd brød per person (ristet og evt. gnedet med hvidløg)

 

Skrabet tatar oksemørbrad

1 æg per person

100-150 gram oksemørbrad per person

Masser af karse

Masser af revet peberrod

Neutral olie til mayo (rapsolie)

2 æggeblommer til mayo

Lidt sherryeddike eller måske lidt bobler på riesling (Bender Sekt)

Rødløg, lager eddike og sukker

2 skiver tynd brød per person (ristet og evt. gnedet med hvidløg)