Skip to content

Souvlaki – præcis som at være i Grækenland

Souvlaki har bare den der helt unikke smag af citron, kul og oregano. Det er faktisk ikke så svært at ramme den selv – og så er det en god måde at få en lille ret på svin ind som del af en Påske/julefrokost, hvis du vil servere noget anderledes.

Det drikker du til

Gastro
129,00 kr. /stk
Weingut Bender

Annaberg, Riesling Trocken, Bender, Mosel

Mosel|Tyskland
93P point | René Langdahl
170,00 kr. /stk
Albamar

NAI, 2018, Albamar, Ribeira Sacra, Spanien

Ribeirda Sacra|Spanien
90P+ point | Parker
145,00 kr. /stk
Albamar

Capitán Xurelo, 2019, Albamar, Rias Baixas, Spanien

Rias Baixas|Spanien

Når du laver Souvlaki, så er der to faser. Begge faser kan med fordel understøttes af et glas vino i kokkens hånd. Få hældt op, og så går vi i gang,

Befri din nakkesteg for scener og de største fredtklumper. Derefter skærer du kødet ud i først tykke skiver og så tykker firkanter. Ca. 2x2cm per stykke kød.

Bland en marinade ved at piske saften af 1 citron op med 1 dl olivenolie. Det er ca. 1 del citronsaft og 2 dele olie. Pisk det godt sammen og tilsæt 4 spiseskefuld oregano, 1 spiseskefuld groft salt og to fed hvidløg (presset).

Kød og marinade masserer du godt sammen og det hele skal i en pose i 4-12 timer. Når du sætter marinaden over, så skal du også lægge dine træspyd i vand. Det skulle gerne nedsætte risikoen for, at der går ild i dine spyd.

Når det skal på grillen, så laver du marianeden en gang til. Det bruger du til at at pensle på din spyd imens du griller dem. De skal ca. have 10-14 minutter på grillen. Pas på der ikke går ild i dit kød. Olien fra marianden vil gerne skabe flammer.

Det hele serveres med en pita og en humus eller tzatziki.

Hvad Drikker Man Til Souvlaki

Her er det altid godt med riesling fra Mosel. Gerne med lidt sødme som her, en kold IPA er heller ikke helt skævt og en lækker rødvin som Julias Ninja, hvor syre og frugt er dominerende.

125 gram nakkefilet per person – her ca. 700 gram i alt

2 citroner

Masser af oregano

En god olivenolie

Hvidløg efter behag

 

125 gram nakkefilet per person – her ca. 700 gram i alt

2 citroner

Masser af oregano

En god olivenolie

Hvidløg efter behag

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb