Skip to content

Stenbiderrogn med krydderurter, sprøde salater og pocheret æg

Stenbiderrogn kan indarbejdes i maden på mange måder. Her en simpel rogn-salat, som dels skaber lidt variation de to måder du skal spise rognen så mange gange som muligt, og dels er nem at lave.
Stenbiderrogn

Det drikker du til

Gastro
159,00 DKK /stk
Bergdolt Lamprecht

Duttweiler Mandelberg Weissburgunder, VDP, Erste Lage, 2018

Pfalz|Tyskland
92 point | Parker
135,00 DKK /stk
Albamar

Albamar, 2019, Bodegas Albamar, Rias Baixas, Spanien

Riax Baixas|Spanien
110,00 DKK /stk
Bergdolt Lamprecht

Riesling vom Graff Trocken, 2017

Pfalz|Tyskland

Det her er jo faktisk ret nemt, og tager ikke mere end 10 minutter, så få åbnet din vin og skænk et glas op til kokken!

  1. Vask alle salater og krydderurter. Hak og pluk det, så det bliver lækkert og mundret.
  2. Skræl agurken, fjern kernerne med en teske og snit i halvtykke skiver.
  3. Snit rødløg så fint som du kan
  4. Sæt en gryde med 2l vand over.
  5. Slå æggene ud i en kop. Et æg per kop.
  6. Når vandet simrer, så skal du i gang med æggeme.
  7. Find et piskeris frem, og træk det rundt i vandet i en retning, så du skaber små strømninger.
  8. Hæld forsigtigt et æg ned i vandet og lad ægget samle sig.
  9. Hver æg skal ikke have meget mere end 2-2 1/2 minutter. Tag ægget op med en hulske.

Nu skal vi i gang med at anrette. Det grønne fordeles på en tallerken. Ægget placeres i midten. Drys rogn rundt oven på. Evt. i små bunker. Hæld lidt god olivenolie ud over og slut af med lidt frisk kværnet peber og godt groft salt oven på.

Hvad Drikker Man Til Stenbiderrogn med friske salater og pocheret æg?

Vi skal have fat i en hvidvin der ikke har fad, kan spille op med den mineralske profil vores rogn bringer til bordet og som også gerne må have lidt syre for a rense. Riesling og albarino druerne der kun har ligget på fad vil være godt. Boblerne Vatua! vil være perfekte og Mandelberg Weisburgunder er næsten skabt til en ret som denne.

50-75 gram renset stenbiderrogn per mand m/k

1 håndfuld ærteskud

1 håndfuld bønnespire

1 håndfuld feldsalat

Lidt agurk per mand

1/4 rødløg per mand

1 håndfuld blandede krydderurter (hvad du har lyst til: kørvel, dild, purløg, bredbladet persille, basilikum)

1æg per mand

En god olivenolie

Salt og friskkværnet peber

 

 

Stenbiderrogn

50-75 gram renset stenbiderrogn per mand m/k

1 håndfuld ærteskud

1 håndfuld bønnespire

1 håndfuld feldsalat

Lidt agurk per mand

1/4 rødløg per mand

1 håndfuld blandede krydderurter (hvad du har lyst til: kørvel, dild, purløg, bredbladet persille, basilikum)

1æg per mand

En god olivenolie

Salt og friskkværnet peber