Skip to content

Stenbiderrogn med skindstegt kulmule, pomelo og spinat i fløde

Kulmule med stenbiderrogn er en god måde at få stenbiderrognen indarbejdes i hele retter – her med den kindstegt kulmule og en flødet spinat
Stenbiderrogn og kulmule

Det drikker du til

Jyllands-Posten
145,00 DKK /stk
Albamar

PAI, 2019, Albamar, Rias Baixas

Rias Baixas, Galicien|Spanien
169,00 DKK /stk
El Paraguas

Atlantico, 2019, El Paraguas, Ribeiro, Spanien

D.O. Ribeiro|Spanien
Kvindevin.dk
259,00 DKK /stk
Domaine Changarnier

Le Clos Monthelie, Cote d'Or, Domaine Changarnier, Frankrig, 2018

Bourgogne, Monthelie|Frankrig

En god ret til 30 minutter i køkkenet. Få hældt den ene kop hvidvin op til kokken og den anden ælder du i kasserolle. Så starter vi.

Spinat

Hak skalotteløget super fint. Brunes forsigtigt på en pande i 25 gram smør. Tilsæt lidt hvidvin og læg spinat på panden. Tilsæt de tynde skiver af hvidløget og lidt mere hvidvin. Når spinaten er slået ned tilsættes fløden. Hold varmen på middel. Lige inden servering smager du til med salt, peber og revet citronskal.

Fisken og dine asparges

Kulmulen steges på skindsiden i 3-4 minutter. Du skal sikre dig, at skindsiden er helt tør, når den kommer på panden med lidt olie – med skindsiden ned ad. Vend fisken og tilsæt 25 gram smør og en stang citrontimian. Tjek varmen i fisken ved at stikke en en kødnål ind i fisken og sæt den mod overlæben bagefter.

Imens koger du lynhurtigt dine grønne asparges i saltet vand. 2 minutter.

Anretning

Spinat med flødesaucen og asparges i bunden af din tallerken. Spirer og små stykker af pomelo på den ene side af din tallerken og fisken på den anden side. Så meget rogn som du har i midten.

Hvad Drikker Man Til skindstegt kulmule med stenbiderrogn

Her med fløde, så lidt fedme i glasset har vi brug for, men uden det tager overhånd. PAI vil være ret lækker. Men også alle vinene fra El Paraguas vil være gode match!

2 personer

300 gram kulmule

150 gram stenbiderrogn

1 lille pose spinat

spirer til salat (rødbede, ærte, solsikke eller hvad du kan få fat på)

1/2 pomelo

Feldsalat

6 grønne asparges

1/4 l fløde

2 kopper hvidvin

1 hvidløg i tynde skiver

1 skalotteløg

1 teskefuld dijonsennep

revet citrusskal (1 teskefuld)

Citrontimian

25 gram smør per stykke fisk til stegning

Stenbiderrogn og kulmule

2 personer

300 gram kulmule

150 gram stenbiderrogn

1 lille pose spinat

spirer til salat (rødbede, ærte, solsikke eller hvad du kan få fat på)

1/2 pomelo

Feldsalat

6 grønne asparges

1/4 l fløde

2 kopper hvidvin

1 hvidløg i tynde skiver

1 skalotteløg

1 teskefuld dijonsennep

revet citrusskal (1 teskefuld)

Citrontimian

25 gram smør per stykke fisk til stegning