Forside / Opskrifter / Tatarburger med hjemmelavet mayo
Tatarburger med hjemmelavet mayo

Det drikker du til
Tatarburger er jo faktisk ret oplagt. Det smager godt, er nemt at lave, og så kan det laves både som en lille hapser til et tapasbord eller som en større snack. Få hældt et glas Gamay op, tjek opskriften på Briocheboller her hos Louise og så er det bare om at komme i gang med din tatarburger.
- Du skal have lavet syltet rødløg Det er jo faktisk sådan noget, som du altid skal have i køleskabet. Det er nemt og vores husopskrift er lige her.
- Så skal der laves mayo. Her er det vigtigt at æggeblomme og olien har samme temperatur. Pisk æggeblommen hvid med salt og lidt sherryeddike. Hæld først 1-2 spiseskefulde olie i ægget. Når det tager fat, så hælder du lidt mere olie i. Bliv ved indtil du har en fed mayo. Smag til med salt, peber og sherryeddiken.
- Hak cornichoner og kapers. Puttes i mayo, som igen smages til med lidt sherryeddike, salt, peber, revet hvidløg, tabasco og græsk yoghurt.
- Form bøfferne.
Til sidst bygges din tatarburger som serveres med en håndfuld chips.
Hvad Drikker Man Til Tatarburger?
En lidt kølig rødvin med jordbundsnoter. Gamay eller Pinot Noir vil være typiske valg, men du kan også prøve en Tempranillo fra Alvar de Dios der med syre og frugt vil være ret god. Måske Aciano – let afkølet. Albamars Espadeiro vil være genial.
1 Brioche bolle per mand
125 gram skrabet eller hakket øko okse
Syltede rødløg
1 æg/æggeblommen
3-4 dl vindruekerneolie
sherryeddike
Lidt græsk yoghurt
Salt og peber
2 fed hvidløg
Karse
Lidt salat
1 glas kapers
Dijonsennep
Cornichoner
Tabasco

1 Brioche bolle per mand
125 gram skrabet eller hakket øko okse
Syltede rødløg
1 æg/æggeblommen
3-4 dl vindruekerneolie
sherryeddike
Lidt græsk yoghurt
Salt og peber
2 fed hvidløg
Karse
Lidt salat
1 glas kapers
Dijonsennep
Cornichoner
Tabasco