Skip to content

Tatarburger med hjemmelavet mayo

Tatarburger er faktisk præcis så lækker som navnet “tatarburger” indikerer. Vælg en rødvin med jordet smagsnuancer.
Tatar-burger

Det drikker du til

93 point | Parker
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios Hernandez

Camino, 2018, Alvar de Dios

Arribes|Spanien
Flaskehalsen
129,00 DKK /stk
Domaine de l'R

Le Canal des Grands Pièces, 2016

Chinon|Frankrig
95 point | Parker
225,00 DKK /stk
Albamar

O Esteriro Espadeiro, 2017, Albamar, Spanien

Rias Baixas|Spanien

Tatarburger er jo faktisk ret oplagt. Det smager godt, er nemt at lave, og så kan det laves både som en lille hapser til et tapasbord eller som en større snack. Få hældt et glas Gamay op, tjek opskriften på Briocheboller her hos Louise og så er det bare om at komme i gang med din tatarburger.

  1. Du skal have lavet syltet rødløg Det er jo faktisk sådan noget, som du altid skal have i køleskabet. Det er nemt og vores husopskrift er lige her.
  2. Så skal der laves mayo. Her er det vigtigt at æggeblomme og olien har samme temperatur. Pisk æggeblommen hvid med salt og lidt sherryeddike. Hæld først 1-2 spiseskefulde olie i ægget. Når det tager fat, så hælder du lidt mere olie i. Bliv ved indtil du har en fed mayo. Smag til med salt, peber og sherryeddiken.
  3. Hak cornichoner og kapers. Puttes i mayo, som igen smages til med lidt sherryeddike, salt, peber, revet hvidløg, tabasco og græsk yoghurt.
  4. Form bøfferne.

Til sidst bygges din tatarburger som serveres med en håndfuld chips.

Hvad Drikker Man Til Tatarburger?

En lidt kølig rødvin med jordbundsnoter. Gamay eller Pinot Noir vil være typiske valg, men du kan også prøve en Tempranillo fra Alvar de Dios der med syre og frugt vil være ret god. Måske Aciano – let afkølet. Albamars Espadeiro vil være genial.

1 Brioche bolle per mand

125 gram skrabet eller hakket øko okse

Syltede rødløg

1 æg/æggeblommen

3-4 dl vindruekerneolie

sherryeddike

Lidt græsk yoghurt

Salt og peber

2 fed hvidløg

Karse

Lidt salat

1 glas kapers

Dijonsennep

Cornichoner

Tabasco

 

Tatar-burger

1 Brioche bolle per mand

125 gram skrabet eller hakket øko okse

Syltede rødløg

1 æg/æggeblommen

3-4 dl vindruekerneolie

sherryeddike

Lidt græsk yoghurt

Salt og peber

2 fed hvidløg

Karse

Lidt salat

1 glas kapers

Dijonsennep

Cornichoner

Tabasco