Skip to content

Pizzadej – den perfekte dej til din pizza

Hvis du har timet det rigtigt, så er det ikke så svært at lave egen pizzadej, men dejen skal helst stå og hæve i et par timer. Til gengæld får du den helt rigtige krumme ud af denne lille proces.
Hvad drikker man til pizza

Det drikker du til

Gastro
149,00 DKK /stk
El Hato Y El Garabato

Sin Blanca, 2016

D.O. Arribes|Spanien
Gastro
119,00 DKK /stk
Clàssic Penedès

Vatua! Extra Brut, Clàssic Penedès

Penedes|Spanien

Sådan gør du:

Det her er jo egentlig en proces, som foregår midt på eftermiddagen, men hvis du alligevel skal trække en rødvin op, så den kan få noget luft inden middagen, så hælder du naturligvis en smagsprøve op til kokken.

  1. Start med at hælde det lunke vand op i røreskålen. Tilsæt gær og sukker og rør rundt. Lad det hvile fem minutter.
  2. Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt din røremaskine på en lav hastighed og lad den køre i 10-12 minutter. Dejen skal være lidt fugtig og let, når den er færdig.
  3. Lad din dej hæve i ca. 2 timer. Skær dejen ud i fire-fem portioner og rul tyndt ud.

I glasset har du en vin som passer til din toppings. Men typiske er det lidt krydderier på en pizza, så der kan godt være lidt smag i den prøv en krydret rødvin fra Arribes på Juan Garcia (SinBlanca) eller måske bobler hvis du har gang i en hvid pizza.

Noter om maden. Når du ruller din dej ud, så spred lidt majsmel ud på bordet, det giver den helt rigtige sprøde krumme til din pizza, når den er færdig.

.

Det skal du bruge (ca. 4 pizzaer):

20 gram gær

4 ½ dl lunken vand

6 dl fuldkornsmel, durum

6 dl hvedemel

½ dl. majsmel

2 spiseskefulde olie

1 teskefuld salt

½ teskefuld sukker

Hvad drikker man til pizza

Det skal du bruge (ca. 4 pizzaer):

20 gram gær

4 ½ dl lunken vand

6 dl fuldkornsmel, durum

6 dl hvedemel

½ dl. majsmel

2 spiseskefulde olie

1 teskefuld salt

½ teskefuld sukker