Start med at hælde et glas hvidvin op til kokken, så ved du, hvordan vinen til maden smager – en pokkers god undskyldning for at få lidt hvidvin i glasset 🙂
Vask og rens din fisk. Hvis den ikke er flået (det gør din fiskehandler gerne, hvis du spørger), så skal du i gang, og det kan godt være lidt tricky. Dup din fisk tør efter du har flået den. Vend den i rugmel. Fisken skal være dækket af mel.
Sæt en stor pande over. Hvis du har flere pander så bruge dem, så du kan have så mange fisk på panderne ad gangen som muligt. Smid 25-50 gram smør på panden og lidt olie.
Din fisk skal ca. have 4-5 minutter på hver side. Du kan lige prøve at skubbe en ske forsigtigt ned i kødet, hvor det er tykkest. Så kan du hurtigt se, om fisken har fået nok.
Hvis du ikke har plads til alle fisk på panden på en gang, så tag fiskene af lidt før og stil i ovnen ved 100 grader imens du laver de sidste.
De nye kartofler skal have 10-12minutter i vandet. Når vandet koger skru ned på 2 eller 3. Smid gerne en masser krydderurter i vandet sammen med noget salt.
Inden I spiser, så smid 25-40 gram smør på panden per person. Lad det bruse op og blive brunt, men må ikke brænde på. Hæld evt. kapers i det smeltede smør.
Varm lige dine tallerkner op i en ovn ved 75 grader inden I spiser.
Nu skal vi have hvidvin i glasset. Og det skal gerne have fedme, syre og struktur. Hvid Bourgogne fra Changarnier er fantastisk – ellers prøv en hvid fra Ribeiro, som er et af de steder i Galicien, hvor temperaturen blive højest.
1 mindre slethvar uden skind per mand (500-700 gram per styk)
Masser af smør – gerne usaltet
Kapers
Masser af dild
Nye kartofler
Rugmel
Citron
Lidt surt (agurkesalt, rababar)
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.