Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Oksemørbrad med hvide og grønne asparges

Oksemørbrad med store hvide asparges, sprøde grønne asparges og en sennepdressing, der tagar under fem minutter. Nem og lækker gæstemad

Det drikker du til

Sådan gør du

Det her er faktisk ikke så svært. Det er faktisk så nemt, at du hellere må tage din mobil med i køkkenet og starte med at se et afsnit Seinfeld, ellers tager det hele faktisk for kort tid at tilberede. få hældt et glas rødvin op – og så går vi igang.

  1. Skræl de hvide asparges og kartoflerne. Kartoflerne skal skæres i både.
  2. Kartoflerne skal i ovnen i et ovnfastfad med lidt olie, salt og peber. Start med at give dem høj varme (200-220 gram).
  3. Din oksemørbrad skal lige have fjernet sener og have salt og peber.
  4. Svits oksemørbrad af på en super varm pande.
  5. Når kartoflerne har fået ca. 20 minutter, skruer du ned til 150 grader, og lægger din oksemørbrad ind ovenpå kartoflerne.
  6. Bland 1-2 teske Dijonsennep og din olivenolie med din yoghurt. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron og mere sennep.
  7. Efter ca. 10 minutter sætter du en lille kasserolle med vand over. heri skal de grønne asparges koges i 2 minutter. Husk salt i vandet.
  8. Efter ca. 20-25 minutter skal du forvente, at din oksemørbrad skal ud (vi går efter ca. 56 grader). Men tjek med en kødnål og/eller mål temperaturen. Meget afhænger af tykkelsen og din ovn.
  9. Tag din mørbrad ud af ovnen og læg den på et skærebræt med et rent viskestykke over sig. Ikke noget med at pakke den ind i stanniol.
  10. Ovnen skal op på 225 grader og grill. Hold øje med kartoflerne.
  11. Sæt en lille pande over med ca. 50 gram smør. Heri steges dine hvide asparges. Det tager ca. 8 minutter ialt. Tjek med en kødnål. Der skal vre lidt modstand.

Når dine hvide asparges er færdige smider du de grønne i det kogende vand, skærer oksemørbraden ud i tykke skiver og tager kartoflerne ud af ovnen.

Det hele serveres enten på fad og skåle end på opvarmede tallerkener.

HvadDrikkerManTil Oksemørbrad og asparges?

Det er ikke helt så nemt, for din asparges vil gerne have hvidvin med syre – f.eks. Riesling; men dit kød vil gerne have rødt og gerne med tanniner. Gå efter en frisk og frugtdreven rød med god syre, men som ikke har fået fad og som også gerne er afstilket inden presningen. Aciano, Fusco, Chano Villar er gode eksempler med rød der har ligget på stål, og som har godt med syre. Chano muligvis lidt mindre. Du kan også tage en sherry Amontiilado til denne ret.

Asparges med oksemørbrad

800 gram oksemørbrad

8 store hvide asparges

16 grønne asparges

16-20 mindre nye kartofler

8-10 spiseskefulde græsk yoghurt

1 stor spiseskefuld god olivenolien 

Salt, peber og lidt citron

 

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.