Inden du tager hul på Pers opskrift, så husk at få et glas hvidvin i glasset – du kan også finde flere opskrifter hos Per lige her.
Kom fond og safran i en gryde på lav varme, og rør det sammen. Riv tomaterne på rivejernet, og sæt tomatmassen til side. Lad fonden stå på lav varme, indtil du skal bruge det.
Kom din paellapande på middel varme, og steg rejerne et par minutter på hver side, og sæt dem til side. Rens blæksprutterne, skær dem i mindre stykker, og steg dem cirka 5 minutter i olivenolien. Kom salt på. Tilsæt hakkede hvidløg, tomatmassen, paprika og chiliflager. Giv det to minutter, hvor du rører rundt. Kom risen i, og rør godt rundt, så risen optager olie, tomat og alle smagene.
Tilsæt derefter forsigtigt fond til panden, mens du rører i det, så risen fordeles jævnt. Smag på saften, og juster med salt, hvis det er nødvendigt.
Lad paellaen simre ved høj varme i 10 minutter og dernæst fem minutter ved middel varme, uden du rører i det. Kom rejerne samt rengjorte muslinger på. Lad det simre i 4-5 minutter, hvorefter du tager panden af varmen og lader retten hvile i fem minutter, inden du serverer den.
Vi skal have fat i i noget vin, der går bredt. Du har masser af varme krydderier, tekstur, salt og umami. Per Jacobsen peger på vinene fra La Comarcal. Det er også oplagt – og dermed får du mad og vin fra samme region: Valencia. Absolut som det skal være! Men prøv også de hvide fra El Paraguas.
300 g tiarmet blæksprutte
500 g store rejer
500 g blåmuslinger
2 liter skaldyrsfond eller fiskefond
Olivenolie
2 tsk. chiliflager
1 tsk. røget paprika
1 knsp. safran
8 fed hvidløg
2 tomater
500 g paella-ris
salt
Du har ikke tilføjet noget til kurven.