Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Pulpo tempura – af Per H. Jacobsen

Ny opskrift fra TV-kok Per H. Jacobsen der matcher mad til Albamars albarino. Blæksprutte i tempura tager lidt tid, men uha en tapa du har bagefter!

Sådan gør du

Som altid anbefales det, at du får hældt en kop vin op til kokken, og så gå i gang med Pers opskrift:

Først skyller du blæksprutten. Vend hovedet for at se om der er rester af indvolde, fjern den sorte mund i midten. Lad skindet blive på.

Kom blæksprutten i en gryde med spilkogende vand tilsat salt. Hold den i hovedet og kom armene i først. Kog sprutten i en time. Tag den op med en hulske og lad den køle lidt af. Klip armene i mundrette ringe. Hovedet, der også kan spises, klippes i mundrette stykker. Hvis noget af skindet går i stykker, kan man fjerne det, men hvis ikke så lad det sidde på, det giver en ekstra smag. Sugekopperne kan også spises.

Eller gør som jeg. Køb blækspruttearme, der er tilberedt, vakuumeret og nedfrosset i Galicien og derefter importeret hertil. De blot skal ligge i koldt vand ca. 30 minutter, til de er tøet op. Skyl dem under den kolde hane og gnid gelatinen af overfladen. Og så er de klar til brug.

Bland mel og meget koldt vand i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt evt. mere vand for at få en flydende konsistens. Pisk æggeblommen i og tilsæt et par isterninger, så tempuraen forbliver kold.

Skær blæksprutten i passende stykker. Dyp dem først i tempura og dernæst i pankoraspen. Friter dem i 180 grader varm olie nogle få stykker af gangen, så olien holder sin temperatur. Tjek med en tandstik, om olien er varm nok. Hvis det syder omkring den, er olien klar.

Når sprutterne er gyldne og sprøde, tager du dem op og lægger på fedtsugende papir.

Server dem sammen med en aioli og noget godt surdejsbrød.

Hvad Drikker Man Til Pulpo Tempura?

Per har sat denne ret sammen med Albamars Albarino, hvor den mundvandsspringende vin og mineralske profil skaber en perfekt symbiose. Du kan også drikke en tør riesling til blæksprutten.

Blæksprutte friture

1 hel ottearmet blæksprutte eller 2 forkogte blækspruttearme,

pankorasp,

1,5 dl isvand,

140 gr mel,

1 æggeblomme,

2 isterninger,

solsikkeolie

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2024 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.