Sådan gør du
Du starter naturligvis med at hælde et glas hvidvin eller Manzanilla i glasset.
Rør det smeltede brunede smør i din færdige puré og smag til med salt, peber, citron og lidt revet muskatnød.
Varm op inden servering. Det kan du evt. gøre i en frysepose, som du lukker godt til og varmer op i et vandbad med noget småkogende vand
I glasset har du noget hvidvin med lidt fadnoter eller en knastør hvid sherry, som går fantastisk til nødenoterne i din selleripuré, specielt hvis du også har indarbejdet med brunet smør.
Noter om maden
Du kan vælge at koge din selleri i en hønseboullion i stedet for mælk og droppe smørret – fedme/sødmen bliver dermed knap så tydelig.
Du kan pakke den rengjorte selleri ind i 3-4 kg salt blandet med vand. Puttes i ovnen i 2 timer. Tjek mørheden med en kødnål og start ved punkt (6) i opskriften. Men husk stadigvæk glasset til kokken. Saltbagt selleri smager fantastisk!
Hvad Drikker Man Til
Hvidvin med lidt fadnoter som Atlantico eller Sombrilla. Eller en knastør hvid sherry, som går fantastisk til nøddenoterne i din selleripuré. Renacido fra Pablo Vidal vil også være god!
Det skal du bruge:
1 lille knoldselleri
1 liter sødmælk
Et par fed hvidløg
Lidt muskatnød
50 gram smør
Salt og (hvid) peber
Citrontimian
1/2 citron eller æbleeddike
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.