Cart 0 0,00 kr.
MIN SIDE
Kom nærmere
TILBAGE TIL OVERSIGTEN

Selleripure - som tilbehør til fisken

Selleripuré er med dens sødme og fedme et spændende tilbehør til både kød og fisk på f.eks. grill, hvor grillen frembringer en lækker stegeskorpe, kraft og noget saft. Selleripure kan laves på mange måder, og kan tilsmages med alt fra kalvefond til fløde, citron og brunet smør. Her en mere simpel version af selleripure, hvor vores vinmatch og opskrift tager udgangspunkt i fisken

Det drikker du til

Sådan gør du

Sådan gør du

Du starter naturligvis med at hælde et glas hvidvin eller Manzanilla i glasset.

  1. Skær selleriknolden fri for overfladen og vask den, så du er sikker på, at jorden er væk.
  2. Derefter skærer du knolden i mindre stykker
  3. Varm en gryde op med halvdelen af smørret, presset hvidløg, citrontimianbladene og knoldselleristykkerne. Svits det kortvarigt i et par minutter.
  4. Hæld mælk over så det dækker, og kog meget svagt indtil godt mør. Du kan tjekker om den er klar med en kødnål, men forvent det tager 20-25 minutter; og pas på med mælken ikke varmes op for hurtigt
  5. Det er specielt under punkt (4) at dit glas med hvidvin/sherry er vigtigt, for du skal holde dig tæt på gryden og bruge en ske, så det ikke brænder på.
  6. Læg selleristykkerne i en blender og hæld lidt af mælken ved. Blend til du har en fin puré. Tilsæt mælk indtil du har den ønskede konsistens, så start med ganske lidt mælk.
  7. Din selleripuré skal være silkeblød; og brug eventuel en stavblender til det sidste.
  8. Imens din blender kører for fulde hammer, og du får drukket det sidste af din hvidvin, så bruner/smelter du lige det sidste smør af på en lille pande.

Rør det smeltede brunede smør i din færdige puré og smag til med salt, peber, citron og lidt revet muskatnød.

Varm op inden servering. Det kan du evt. gøre i en frysepose, som du lukker godt til og varmer op i et vandbad med noget småkogende vand

I glasset har du noget hvidvin med lidt fadnoter eller en knastør hvid sherry, som går fantastisk til nødenoterne i din selleripuré, specielt hvis du også har indarbejdet med brunet smør.

Noter om maden 

Du kan vælge at koge din selleri i en hønseboullion i stedet for mælk og droppe smørret – fedme/sødmen bliver dermed knap så tydelig.

Du kan pakke den rengjorte selleri ind i 3-4 kg salt blandet med vand. Puttes i ovnen i 2 timer. Tjek mørheden med en kødnål og start ved punkt (6) i opskriften. Men husk stadigvæk glasset til kokken. Saltbagt selleri smager fantastisk!

Hvad Drikker Man Til

Hvidvin med lidt fadnoter som Atlantico eller Sombrilla.  Eller en knastør hvid sherry, som går fantastisk til nøddenoterne i din selleripuré. Renacido fra Pablo Vidal vil også være god!

Selleripure af saltbagt selleri

Det skal du bruge:

1 lille knoldselleri

1 liter sødmælk

Et par fed hvidløg

Lidt muskatnød

50 gram smør

Salt og (hvid) peber

Citrontimian

1/2 citron eller æbleeddike

Hvaddrikkermantil
ÅBNINGSTIDER KUNDESERVICE
Man – Fre: 10:00 – 17:00
Lør – Søn: Lukket
MENU
KUNDESERVICE
ADRESSE (KONTOR)
Nybrovej 188
2800 Lyngby
Sociale medier
TILMELD DIG NYHEDSBREVET
© 2023 HVADDRIKKERMANTIL | Webshop af MerkurNord
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
Min kurv
Kurven er tom

Du har ikke lagt noget i kurven endnu.