Skip to content

Couscous med tørret frugt, chili (og kylling)

Inspiration til denne ret er fundet på Dansukker.dk som indeholder mange gode opskrifter, hvor et sukkerpræparat er med til at forstærke en smagsoplevelse. Denne ret kan ændres på mange fronter, og kan også bruges til at tømme køleskabet/konservesskabet.

Det drikker du til

Sådan gør du

Bland couscous, og frugtstykkerne godt sammen. Hæld 2 spsk. olie ved. Hæld den kogende fond over, dæk til og lad stå i 15 minutter.

Imens gør du resten af ingredienserne klar.

Når de 15 minutter er gået blander du resten af ingredienserne i.

Server det hele med stegt kylling vendt i en grov karryblanding, et stykke brød, syltede chilier og græsk yoghurt. Dertil frisk chili som kan bruges som smagsforstærker.

Noter om maden

Brug de forskellige krydderurter som du har. Koriander går også godt i spænd med de søde frugter og den stærke chili.

I glasset har du en kold pilsner øl.

 Du skal bruge (tilbehør til 4 personer)

4 dl couscous (fin)

6 dl kyllingefond (kogende)

2 hvidløg (fint revet)

1 håndfuld tørret abrikoser (hakket)

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld mynte (hakket groft)

1 håndfuld bredbladet persille (hakket groft)

1 spsk. stærk chilisauce

1 spsk. chiliflager

1 frisk chili

1 spsk. farin

2 tsk. kardemommen

2 blommer (sten fjernet og i både)

Salt, peber og olie

 Du skal bruge (tilbehør til 4 personer)

4 dl couscous (fin)

6 dl kyllingefond (kogende)

2 hvidløg (fint revet)

1 håndfuld tørret abrikoser (hakket)

1 håndfuld rosiner

1 håndfuld mynte (hakket groft)

1 håndfuld bredbladet persille (hakket groft)

1 spsk. stærk chilisauce

1 spsk. chiliflager

1 frisk chili

1 spsk. farin

2 tsk. kardemommen

2 blommer (sten fjernet og i både)

Salt, peber og olie