Forside / Opskrifter / Landkylling i stegeso med rodfrugter
Landkylling i stegeso med rodfrugter

Det drikker du til
Sådan gør du
Start med at lave salviesmøret. Dette gøres ved at hakke salvien fint og blande det ind i smøret. Brug hænderne, det sviner lidt, men er yderst effektivt.
Derefter løfter du brystskindet på den rengjorte kylling og fordeler salviesmøret under kyllingeskindet og ovenpå brystkødet. Smørret er med til at holde saft og kraft på plads!
Få salt og peber fordelt over hele kyllingen og få en god sjat ind i den også. Derefter fylder du kyllingen med en citron (i både), persille og nogle hvidløg. Luk kyllingen med kødnåle eller kødsnor, og bind vinger og lår tæt til kyllingens krop.
Anbring kyllingen oven på de rensede rodfrugter, som nu er skåret i mundrette stykker og ligger i stegesoen med en masse krydderurter, lidt hele hvidløg, olivenolie, løg og salt og peber – og her også en håndfuld små tomater.
Hæld det ene glas rødvin ud i i bunden af stegesoen.
Stil herligheden i en kold ovn, som er sat til 220 grader. Kyllingen skal have ca. 1½ timer. Stegetiden afhænger af kyllingens størrelse, din stegoso og ovnens effekt. Men tjek efter en time og så igen hvert 20 min indtil kyllingen har en temperatur på 75 grader/eller indtil saften fra låret er gennemsigtigt (det tjekker du med en kødnål).
Til sidst tager du kyllingen ud, og indstiller ovnen på grill. Efter 5-10 minutter lægger du kyllingen (uden rodfrugter) ind i ovnen. Husk at holde øje med kyllingen imens ovnen er på grill – her kan du med fordel drikke det sidste af det 2. glas rødvin, hvis du ikke er færdig.
Server den lækre kylling med hjemmelavet agurkesalat, chutney eller andet surt og et stykke brød.
I glasset kan du med fordel drikke en lidt ung og ikke så tung rødvin – det kan f.eks. være fra Norditalien. En hvidvin med masser af syre kan også gøre det – specielt hvis du ikke har for meget chutney til din servering. En kold lager kan også bruges hertil!
Velbekomme!
Noter om maden. Hvis du er uden Salvie, så kan du prøve med en persillesmør – ikke samme ret, men også dejligt. Du kan også prøve at hælde et glas hvidvin ned til kyllingen i stedet for rødvinen.
Det skal du bruge
1 lækker kylling som naturligvis har haft det godt imens den var i live
Friske krydderurter (salvie, persille, timian og rosmarin)
Smør
Rodfrugter (jordskok, kartofler, pastinak eller hvad du nu har i køleskabet)
Citroner, økologiske
2 løg
Hvidløg
Olivenolie
2 glas rødvin (et til dig imens du laver maden og et til stegesoen)

Det skal du bruge
1 lækker kylling som naturligvis har haft det godt imens den var i live
Friske krydderurter (salvie, persille, timian og rosmarin)
Smør
Rodfrugter (jordskok, kartofler, pastinak eller hvad du nu har i køleskabet)
Citroner, økologiske
2 løg
Hvidløg
Olivenolie
2 glas rødvin (et til dig imens du laver maden og et til stegesoen)