Forside / Opskrifter / Pighvar med italienske noter
Pighvar med italienske noter

Det drikker du til
Sådan gør du
Rens og vask din pighvar. Klip finnerne af og slut af med et snit ned langs rygbenet. Dette burde sørge for at hele fisken er tilberedt på samme tid.
Hæld lidt olie en bradepande, og fordel kartofler, tomater, oliben og de fleste krydderurter rundt langs siderne.
Læg to kvarte citroner ned i midten af fadet sammen med lauerbærblade. Placer fisken oven på. Pres smørret ned i snittet langs benet. Læg tynde skriver af citron oven på fisken sammen med de sidste krydderurter. Slut af med lidt olie, salt og peber.
Put hele herligheden i den varme ovn (200 grader). Det skal ca. have 25minutter. Imens fiske bliver færdig steger du de hele østershatte i lidt smør, dild og kapers – slut af med at koge 1/2 cm hvidvin ind.
Noter om maden
Det er svært at ramme en godt tilberedt fisk sammen med grøntsagerne. Put evt. kartofler med mere ind i ovnen 10 minutter inden du lægger fisken ved. Hvis fisken får for meget (det gjorde den her), så smager den altså ikke helt så godt.
Jeg hældte ca. ½ glas hvidvin ud over fisken da jeg satte den i ovnen for at skabe lidt sauce. Men syntes retten blev for syrlig. Prøv evt. med et lille glas grøntsagsfond.
I glasset havde vi en tør tysk riesling. Den var god til ar ramme retten, men et glas fed Chardonnay ville nu absolut ikke gøre noget dårligt for retten.
Du skal bruge (forret til 4)
1 frisk pigvar på ca. 1 kg
6-7 nye kartofler skåret i tynde skiver
1 håndfuld kapers
1 håndfuld sorte oliven
10-15 små tomater eller tomatbåde
1 citron
Salt, peber og olie
1 stang frisk oregano
1 stang frisk citrontimian
1 stang frisk timian
1 stang frisk rosmarin
2 friske laurbærblade
25 gram smør
Lidt dild
4 store danske kejserhatte
16 skiver squash

Du skal bruge (forret til 4)
1 frisk pigvar på ca. 1 kg
6-7 nye kartofler skåret i tynde skiver
1 håndfuld kapers
1 håndfuld sorte oliven
10-15 små tomater eller tomatbåde
1 citron
Salt, peber og olie
1 stang frisk oregano
1 stang frisk citrontimian
1 stang frisk timian
1 stang frisk rosmarin
2 friske laurbærblade
25 gram smør
Lidt dild
4 store danske kejserhatte
16 skiver squash