Det her er jo faktisk ret nemt, og tager ikke mere end 10 minutter, så få åbnet din vin og skænk et glas op til kokken!
Nu skal vi i gang med at anrette. Det grønne fordeles på en tallerken. Ægget placeres i midten. Drys rogn rundt oven på. Evt. i små bunker. Hæld lidt god olivenolie ud over og slut af med lidt frisk kværnet peber og godt groft salt oven på.
Vi skal have fat i en hvidvin der ikke har fad, kan spille op med den mineralske profil vores rogn bringer til bordet og som også gerne må have lidt syre for a rense. Riesling og albarino druerne der kun har ligget på fad vil være godt. Boblerne Vatua! vil være perfekte og Mandelberg Weisburgunder er næsten skabt til en ret som denne.
50-75 gram renset stenbiderrogn per mand m/k
1 håndfuld ærteskud
1 håndfuld bønnespire
1 håndfuld feldsalat
Lidt agurk per mand
1/4 rødløg per mand
1 håndfuld blandede krydderurter (hvad du har lyst til: kørvel, dild, purløg, bredbladet persille, basilikum)
1æg per mand
En god olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Du har ikke tilføjet noget til kurven.