Sådan gør du:
Rør salt ud i kødet. Bagefter kommer du alle øvrige ingredienser i.
Find en pande frem, varm olie op og steg kødbollerne hurtigt på panden, så de får en skarpe. Når alle kødbollerne har fået en stegeskorpe, hælder du to dåser god tomat i panden, og varmer op.
Det hele hældes i et fad, som kan gå i ovnen. Stil ovnen på 180 grader, og varm igennem indtil kødbollerne er færdige.
I glasset har du naturligvis spansk rødvin, og her uden for meget fad.
Noter om maden. Bollerne kan nemt varieres. En masse oregano og lidt feta gør dem nærmest græske. Lidt parmesan og oliven flytter os til Italien.
Du skal bruge:
1 kg hakket oksekød
2 løg – revet
3-4 fed hvidløg – revet
1 håndfuld bredbladet persille – hakket
2 spiseske røget paprika
1 kvist timian
1 spiseske tomatkoncentrat
Olie, salt og peber
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.