Skip to content

Hjemmelavede tortillas til tacos

Hjemmelavede tortillas til dine tacos er den eneste måde, som du burde spise tacos på. Det er faktisk ikke svært, og smager fantastisk.
Syltede rødløg på tacos

Det drikker du til

Jyllandsposten
135,00 DKK /stk
El Paraguas

Agás do Tempo 2018

D.O. Ribeiro|Spanien
Gastro
129,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Camino de Los Arrieros, 2017

Terra de Castilla y León|Spanien
95,00 DKK /stk
Alvar de Dios

Tio Uco, 2017

Toro|Spanien

Sådan gør du

Hjemmelavede tortillas (altså de bløde tacoskaller) skal laves på majsmel af typen Harina. Det er ikke så svært, men klart nemmest, hvis du har investeret i en tortillaspresser. Et instrument, hvor du placerer din dejbolle mellem de to flader og presser bolden flad. Du ender med fine runde tortillas, som bare lige skal på panden. Men nu er vi for langt fremme – start lige med tage en mexicansk øl eller et glas hvidvin, vask dine hænder – og så går vi igang.

  1. Mål 2 kopper mel af, og hæld det igennem en sigte ned i en røreskål
  2. Bland 1/4 teskefuld salt i melet sammen med 1,5 kop vand.
  3. Stik klør fem ned i skålen: ælt og klem sammen.
  4. Jeg syntes, at det kan være lidt svært, at ramme den rigtige konsistens. Det skal føles som modellervoks. Hæld lidt mere vand i hvis nødvendigt. Ofte ende jeg på næsten lige meget vand og lige meget mel. Men det må ikke være vådt, hvis det bliver vådt, så skal der lidt mere mel i.
  5. Når du har ramt en konsistent, som du er tryg ved, så laver du 12-16 runde kugler.
  6. Kuglerne placeres under et vådt klæde, indtil du presser dem. Jeg laver dem dog ofte løbende, så de kan komme på panden, lige efter de er presset.

Når du er klar til at få dem på panden, så varmer du en slip-let pande op til medium varme. Inden olie, smør eller andet skal på panden. Og så går vi igang med at presse og stege:

  1. Tag din tortillaspresser, placer noget bagepapir i den og læg din dejkugle i midten. Pres ned, og du vil se en fin rund tortillas.
  2. Smid den på en pande i 50-60 sekunder – eller indtil du kan se, at den er klar.
  3. Du gemmer de færdige tortillas under et forklæde, så dampen holder dem bløde og lækre.

Hvis du ikke har en tortillapresser, så kan du lave en selv af to spækbræt, hvor du har din dejkugle i midten, ellers bruger du en kagerulle.

Har du lyst til tostadas, så køler du dine tortillas lidt ned, og smider på en pande med en del varm olie, så de nærmest friteres. NAM NAM.

Hvad Drikker Man Til tortillas?

Som vinmand gør det jo lidt ondt, når et oplagt valg ikke er i butikken. Men en kold øl fra Mexico er jo ikke helt ved siden af – men ellers er fyldet jo det afgørende, men en kold Agas do Tempo fra Galicien vil ikke være dårlig til hjemmelavede tortillas en fredag aften – næsten ligegyldigt, hvad du putter i.

Det skal du bruge (15 tortillas):

1,5-2 kopper vand

2 kopper Masa Harina (majsmel)

Lidt salt

Syltede rødløg på tacos

Det skal du bruge (15 tortillas):

1,5-2 kopper vand

2 kopper Masa Harina (majsmel)

Lidt salt