Skip to content

Vingården arbejder økologisk i både kælder og mark og er certificeret efter EU-standard

Alvar de Dios Hernandez

Aciano, 2018, Alvar de Dios, Spanien

94 point | Penin
Toro | Spanien

Aciano på Tinta de Toro fra stokke sat i 1919 i 711m højde.

165,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Alvar de Dios

Økologisk vinhus etableret af Alvar de Dios i 2008
Alvar er født ind i en vinfamilie i landsbyen El Pego
Arbejder med gamle og reetablerede vinmarker i Arribes og Toro som stammer helt tilbage til 1919

Beskrivelse

Aciano er lavet på tempranillo-druer (som hedder Tinta de Toro i netop Toro), der vokser på stokke, der blev sat tilbage i 1919. Marken, som er gået i arv fra Alvars bedstefar, ligger omkring 700-750 meter over havets overflade med en jordbund, der er præget af sand, hvorfor planterne har været i stand til at overleve forskellige udbrud af vinlus. Det er vi glade for, når Aciano smages 🙂

Alvar de Dios brød igennem med Aciano, da han allerede tilbage i 2013 hentede 94 point hos Parker for netop Aciano. Senest i 2016 fik han også 94 point for Aciano. 2018-årgangen har endnu ikke fået point af Parker, men Camino og Tio Uco scorer højere end nogensinde før i 2018-årgangen, der ganske enkelt er genial.

En let parfumeret, elegant vin, som byder på en nærmest udtrørret og støvet smagsoplevelse, hvor tanninerne er tydelige og definerende, men alligevel i balance – kombineret med syre og frugt. Dette er ganske enkelt ikke en vin, som normalt vil blive tilskrevet Toro, hvor kraft og alkohol er typiske kendetegn. Vinens tanniner skriger på rødt kød!

Druerne er håndhøstede, pre-fermenteret og derefter en maceration gennem 30 dage med nænsom daglig pigeage. Derefter brugte fade i 12 måneder og til sidst 4 måneder i cement, inden den er hældt på flaske. Du kan med fordel gemme den i en del år endnu, men den kan også nyde nu til rødt kød. Tanninerne vil lægge sig og blive mere understøttende end dominerende.

Alvar overtog sin bedstefars gård og marker tilbage i 2010, hvor han begyndt at genetablere vinmarkerne, der havde stået urørt i mange år. Disse genetableringer ser vi i øvrigt meget i områderne omkring Torro og Arribes, bl.a. også hos El Hato y el Garabato, der ligger i nærheden. Alt arbejde i marken og kælder er økologisk. Alvar tilsætter ingen eller næsten ingen svovl og her ligger vi på 25mg/l. 2018 er også først år med certifikat på at Alvars vine er økologiske.

Skulle du være den heldige ejer af en magnum, så gem den til 2022 – den vil udvikle sig smukt.

Siden overtagelsen af gården har Alvar stået i spidsen af en vin-revolution i Toro, hvor vinens ellers traditionelle udtryk fra Toro tilsidesættes, og fokus på terroir, syre, frugt og mineralitet sættes i højsædet. Aciano er et godt eksempel på dette brud, men også Vagüera og Camino er også flotte eksempler på stor vin, som også er helt anderledes, end hvad du ellers oplever fra ikke bare Toro, men fra de varme dele af Spanien generelt.

Aciano er i øvrigt kælenavnet på Alvars bedstefar. Det forpligtiger naturligvis 🙂

Hvad Spiser Man Til Aciano?

Rødt kød og så lidt mere rødt kød.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Toro
Vinhus
Alvar de Dios Hernandez
Vinmand
Alvar de Dios Hernndez
Druer
Tinta de Toro (Tempranillo)
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
13-14 grader
Alkohol
14,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Kraft, syre, saft og tanniner
Næsen
Størrelse
0,75l
Produktion
8500 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2030 - men hold den kølig og i mørke. Fra 2021-2022 vil tanninerne være lidt mere tilbagetrukket.

165,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK