Skip to content

Albamar

Albamar, 2019, Bodegas Albamar, Rias Baixas, Spanien

92 point | Parker
Riax Baixas | Spanien

Skarp og præcis Albariño fra troldmanden bag Bodegas Albamar.

135,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bodegas Albamar

Xurxo Alba står i spidsen af denne økologiske familiegård, der har stået i sidsen af "vin-revolutionen" i Galicien
Familiegården ligger i Rias Baixas. Men Xurxo har projekter i hele Galicien
Minimalistisk og eksperimenterende stil (druer og opbevaring)- muligvis blandt top 3 winemakers i Galicien

Beskrivelse

Albamar er reelt idag i blandt top fem producenterne i Rias Baixas. Bodegas Albamar har længe produceret vin, men tidligere blev vinen alene solgt på gården og druerne sendt til større producenter. i 2006 overtog Xurxo Alba ansvaret for vindriften, og siden da er det gået hurtigt.

Med fokus på Albariño-druen, der definerer Rias Baixas har Xurxo stille og roligt skabt vin i verdensklasse. Alabriño-vinene fra Rias Baixas er muligvis en af de sidste “uopdagede” stilarter af vin, som med rette kan stå alene som andre store vindiscipliner som tysk Riesling, Chardonnay fra Bourgogne eller Loire eller rosé fra Provence. Albariño-druen er blot slet ikke så kendt udenfor Spanien – endnu.

Albariño bruges flittigt i Galicien, men det er kun i Rias Baixas, at vinen typisk er en enkelt-drue vin. Druen byder på over-middel syre og en tyk skal. I stil minder den lidt om Riesling, og behandlet korrekt, byder vinene her fra Rias Baixas på salt, flint, syre og skarphed. Rias Baixas ligger lige på den spanske side ved grænsen til Portugal, hvor de bruger Albariño til Vino Verde vine, men ellers er druen stort set ukendt og ubrugt.

Modsat mange vingårde i Rias Baixas benytter Albamar sig ikke af malolaktisk gæring. Derved står vinen langt mere skarp og med en tilstedeværende syre end de øvrige vine fra området. Sammenligningen med Riesling, som Albariño ofte sammenlignes med, forstås til fulde.

Albamar har ligget dels på stål (80%) og dels på 2.500 liter fudres (20%) i 6-8 måneder. Vinen har ligget med bærmen, hvilket netop er med til at skabe en balance op imod syren og fravalget af malolaktisk gæring. Her kombineret med stål, Atlanterhavet og jord fuld af granit.

Druerne stammer fra forskellige marker i området Val do Salnés. Så vidt muligt tilstræbes en økologisk tilgang i markerne, og altid økologisk og minimalistisk i kælderen.

Hvad Spiser Man Til Albamar?

Blæksprutte og skaldyr er helt oplagt, men kan bruges til alt ikke for tungt fisk og hvidt kød, hvor du gerne vil have lidt syre med. Asparges er også et godt match.

 

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Riax Baixas
Vinhus
Albamar
Vinmand
Xurxo Alba
Druer
Albarino /Albariño
Landbrug
Økologisk i kælder og bæredygtige principper i marken, men ikke nødvendigvis økologisk.
Serveringstemperatur
8-10 grader
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Saltvand, flint, frisk og med flot og balanceret syre der bliver ved
Næsen
Tropiske frugter og lidt pære
Størrelse
0,75
Produktion
omkring 20.000 flasker
Gemmepotentiale
Kan gemmes i op til 10-12 år efter høståret

135,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK