Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Albamar

Ceibo, 2019, Albamar, Spanien

91 point | Parker
Valdeorras | Spanien

Xurxo Alba med en hvidvin på Godello anno 2019

179,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bodegas Albamar

Xurxo Alba står i spidsen af denne økologiske familiegård, der har stået i sidsen af "vin-revolutionen" i Galicien
Familiegården ligger i Rias Baixas. Men Xurxo har projekter i hele Galicien
Minimalistisk og eksperimenterende stil (druer og opbevaring)- muligvis blandt top 3 winemakers i Galicien

Andre anmeldelser

91P Parker
91P Guia Penin

2017-årgangen
5 sjerner i Gastro

Beskrivelse

Druerne til Ceibo stammer fra en lille parcel i Rúa i provinsen Valdeorras. Markerne ligger 500 meter over havets overflade og dyrkes efter økologiske principper. Det er herfra at Xurxo Alba demonstrerer ekstrem friskhed fra godello-druen i en vin der er et tydeligt eksempel på, hvor eksperimenterede Xurxo Alba er.

Xurxo Alba er manden bag Bodegas Albamar, der muligvis er en af de mest dominerende i billedet af ny-spansk vin i Galicien. Xurxo har stået i spidsen af den revolution, som der er sket i Spanien, og som har ført til, at rigtig mange toprestauranter i Spanien har vine fra Galicien (og Albamar) på kortet. Albamar er også begyndt at være efterspurgt uden for Spanien til specielt top-restauranter, og det har været ret svært at få en aftale på plads. Vi får meget små partier af de hvide til Danmark; og lidt mere af det røde, der endnu ikke er opdaget på samme niveau, som de hvide. Men det er givetvis blot et spørgsmål om tid.

I kælderen presses de håndplukkede druer med stilke i 2019-versionen. Gæringen er spontan med druernes egen gær. En lille smule svovl benyttes her for at undgå malolaktisk gæring, hvorefter 30% af vinen ligger sur lie på stål og de sidste 70% sur lie på gamle egetræsfade i ca. 8 måneder. I alt tilsættes der lige under 30 mg svovl i processen.

Vinen filtreres og klares meget let ved hjælp af ler.

I munden oplever du vinen som ren, skarp, frisk og rund på en og samme tid. Dette på grund af kombinationen af sur lie og den manglende malolaktiske gæring. Ceibo er tør og byder på flot citrus og lidt modne og friske frugter, hvor de flotte citrusnoter skaber balancen i en lækker vin på Godello, som ellers sjældent ses mange steder udenfor Spanien. Det her er indbegrebet af Xurxos fokus på det freiske element, og husk den skal drikkes ved omkring 10-12 grader.

Hvad Spiser Man Til Ceibo?

Prøv at få fennikel indarbejdet i maden. Gerne også lidt og ris. Muslinger med fennikel er perfekt, men det høje niveau af syre gør også tomater ret gode til vinen.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Valdeorras
Vinhus
Albamar
Vinmand
Xurxo Alba
Druer
Godello
Landbrug
Økologiske
Serveringstemperatur
10-12 grader
Alkohol
13,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Frisk men samtidig i flot balance
Næsen
Frugt, anis, citrus
Størrelse
0,75l
Produktion
Lige omkring 4000 flasker
Gemmepotentiale
Inden 2030, men længere hvis den opbevares rigtigt

179,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK