Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Albamar

Ceibo, 2017, Albamar, Spanien

Gastro
Valdeorras | Spanien

Xurxo Alba med en hvidvin på Godello

169,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bodegas Albamar

Xurxo Alba står i spidsen af denne økologiske familiegård, der har stået i sidsen af "vin-revolutionen" i Galicien
Familiegården ligger i Rias Baixas. Men Xurxo har projekter i hele Galicien
Minimalistisk og eksperimenterende stil (druer og opbevaring)- muligvis blandt top 3 winemakers i Galicien

Beskrivelse

Ceibo fra Bodegas Albamar er reelt Xurxo Alba’s demonstration af, at du kan få verdensklasse vine på Godello, hvis vinmageren er dygtig nok. Bodegas Albamar er muligvis en af de mest dominerende i billedet af ny-spansk vin i Galicien, og Xurxo har stået i spidsen af den revolution, som der er sket i Spanien, og som har ført til, at rigtig mange toprestauranter i Spanien har vine fra Galicien (og Albamar) på kortet. Albamar er også begyndt at være efterspurgt uden for Spanien, og det har været ret svært at få en aftale (bare et møde med Xurxo har faktisk været svært, da han mest laver vin og ikke taler engelsk).

Xurxo Alba er manden, der står i spidsen af Bodegas Albamar, der har været i familien i en årrække. Før Xurxo afleverede bodegaen hovedsageligt druerne til større producenter, men i dag dyrker de selv i Rias Baixias og har derudover aftaler med masser af små huse rundt om i Galicen om druer. Druer der dyrkes efter forskrifter fra Xurxo, og typisk fra marker, der er lidt ekstreme. Det kan f.eks. være marker, der er helt uden sten/granit og alene er på ler, eller omvendt næsten er en klippe. 

Vingården til disse Godello-druer ligger i Ermita, Valdeorras ca. 550 meter over havets overflade. Terroir er præget af ler, granit og kvarts. 

I kælderen presses de håndplukkede druer uden stilk. Gæringen er spontan med druernes egen gær. En lille smule svovl benyttes her for at undgå malolaktisk gæring, hvorefter 80% af vinen ligger på stål og de sidste 20% på gamle egetræsfade i ca. 9 måneder. I alt tilsættes der lige under 30 mg.

Vinen filtreres og klares meget let ved hjælp af ler.

I munden oplever du vinen som ren, skarp, frisk og rund på en og samme tid. Dette på grund af kombinationen af sur lie og den manglende malolaktiske gæring. Ceibo er tør og byder på flot citrus og lidt modne og friske frugter, hvor de flotte citrusnoter skaber balancen i en lækker vin på Godello, som ellers sjældent ses mange steder udenfor Spanien.

Hvad Spiser Man Til Ceibo?

Prøv at få fennikel indarbejdet i maden. Gerne også lidt og ris. Muslinger med fennikel er perfekt.  

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Valdeorras
Vinhus
Albamar
Vinmand
Xurxo Alba
Druer
Godello
Landbrug
Økologiske
Serveringstemperatur
8-10 grader
Alkohol
13,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Frisk, rund og blød
Næsen
Frugt, anis, citrus
Størrelse
0,75l
Produktion
Lige omkring 4000 flasker
Gemmepotentiale
Inden 2025, men længere hvis den ligger rigtigt

169,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK