Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

El Paraguas

Agás do Tempo 2019

D.O. Ribeiro | Spanien

Perfekt hvidvin til køleskabet til når du plusselig får behov for sushi.

 

135,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

El Paraguas

Ejes og drives af makkerparret Marcial Pita og Feliscimo Pereira
Vingården drives efter bæredygtige metoder
Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med størst potentiale

Andre anmeldelser

2018-årgangen
Jyllands-Posten, 5.1.19 fem stjerner: “Lyslevende frugt, pikant smag, mineralsk, noter af grape, strejf af ingefær. Tør, men ikke afvisende. Elegant vin, slutter lutrende, rensende. Spændende glas. God til mad. 91 Point.” Niels Lillelund

2017-årgangen:
5 ud af 5 stjerner hos VinAvisen.dk:
“Superlækker og elegant hvidvin fra det spanske Galicien – oppe over Portugal på landkortet. Den har en blomsteragtig duft og en harmonisk druesmag, der udvikler sig hele vejen ind i eftersmagen. Vinen er lavet på druerne Treixadura, Godello, Torrontés og Albariño”.

Flaskehalsen giver Tempo 5/6

Beskrivelse

Hvidvin fra Galicien er typisk et stærkt bud til sushi, blæksprutte eller skaldyr, for i Galicien laver de nærmest ikke andet end at spise skaldyr og drikke hvidvin til. Vel at mærke deres egne vine, der er præget af at ligge så tæt på Atlanterhavet, den forholdsvise store mængde nedbør og naturligvis deres lokale druer, hvor hoveddruen i Ribeiro er Treixadura.

Tempo do Agas er et flot eksempel på en vin fra Galicien. Den er lavet af Felícisimo Pereira – og er et garageprojekt fra Pereiras side af, men vinen afslører hurtigt det tårnhøje niveau, som Pereira arbejder med, selv på et sideprojekt til hovedbodega El Paraguas. Ønolog Pereira blev da også  i 2011 udnævnt til at være den bedste vinmager i hele Galicien af “Galician Asociación de Sumilleres”, og Pereira sætter i den grad præg på vinene i Ribeiro, hvor han er konsulent på rigtig mange vinhuse. Da vi senest besøgte Pereira havde han sat os stævne i en lille bar i Ribadavia -på væggen hænger der en tavle, hvor vinene på glas kan ses – og navnet på den lokale vinmager bag. Pereira stod på flertallet af de +15 vine. De fleste små produktioner som Agas do Tempo som er den eneste ud over vinene fra hovedbodegaen, som der tages ud af Spanien.

Vinen markedsføres i Spanien, som en del af Bodegas El Paraguas. Det er strengt talt ikke helt korrekt, selvom vinen laves i tæt samarbejde med Marcial Pita, som ejer El Paraguas sammen med Pereira. Selv kalder Marcial Pita fra El Paraguas vinmageren for deres helt egen infant terrible, men sammen skaber de fantastiske hvidvine, som høster stor anerkendelse i Spanien. Flere af deres vine har været “Dagens Vin” i El Mundo (Spaniens anden største avis), den spanske sammenslutning af vin- og madjournalister har flere gange kåret deres vine til at være de bedste i Spanien, Parker har udråbt El Paraguas til at være den vingård i Ribeiro med det største potentiale og du finder deres vine på mange top-restauranter i Spanien. Det er ganske enkelt vin på højt niveau.

Vinen er dyrket økologisk og er et blend på bl.a. druerne Treixadura og Torrentés. Det viser også, at vi er i Ribeiro, hvor det netop (mest) er blends, som de laver modsat andre steder i Galicien, hvor du også finder hvidvine alene på f.eks. Albarino eller Godello. Med dette blend mødes du af en elegant hvidvin, som trækker mundvandet frem. Mineralitet og hvide stenfrugter i et tørt og floralt udtryk på en gang. Ganske enkelt super stærkt køb til prisen!

At Agas do Tempo (lillesøsteren til Atlantico fra El Paraguas) er et godt køb, blev stærkt demonstreret, da Agas do Tempo 2018 blev (delt) testvinder, i kategorien “bedste hvidvine til under 150 kroner”, som Jyllands-Posten gennemførte 5. januar 2020, hvor Tempo do Agas fik fem stjerner og 91P. Kategorien “Fremragende” starter ved 90p.

2019 er meget i samme stil som 2017, og byder dermed på lidt mere frugt i profilen end 2018. Prøv dem op imod hinanden til muslinger eller østers.

Hvad spiser man til?

Det er oplagt at servere sushi eller måske en blæksprutte på grill med en god hvidløgs-mayo til denne vin, men hvid fisk uden en tung sauce vil også være et godt match. Asparges vil heller ikke være tosset.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeiro
Vinhus
El Paraguas
Vinmand
Felicísimo Perira
Druer
Treixadura, Albariño, Torrontés og Loureiro
Landbrug
Jordbunden er præget af sand og granit
Serveringstemperatur
10 grader
Alkohol
12,5%
Allergener
Indeholde sulfitter
Smagsoplevelse
Mineralitet med dybde, sprødhed og lidt citrus
Næsen
Stenfrugt
Størrelse
0,75l
Produktion
Under 9000
Gemmepotentiale
Fantastisk nu, men bliver bedre om et par år. Drik den inden 2026

135,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK