
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
El Paraguas
Fai Un Sol de Carallo, 2018
Stor hvidvin fra Galicien som får dig til at tænke på Bourgogne, men så alligevel ikke – for vi er i Galicien.
525,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
El Paraguas
Beskrivelse
Top-vinen og det ypperste som El Paraguas kan fremvise. Den er fremstillet på de tre hvide druer, som de to vinmænd, Pita og Pereira, benytter mest – nemlig Treixadura, Godello og Albariño.
I næsen starter du med at finde lidt svage fadnoter, der stille og roligt bevæger sig over i de mere klassiske atlantiske karakteristika som citrus og lys frugt og slutter af mineralsk.
Smagsnoter er komplekse og har en let cremet struktur, men med mineralitet og granit. Der er en lang eftersmag, hvor varmen og kompleksiteten fortsætter med at byde ind.
Vinen understreger, hvorfor Pereira blev kåret til “Årets vinmand” i Galicien i 2011 af Galician Asociación de Sumilleres – og Fai har da også i tidligere årgange ligget på mellem 92 og 94 point hos Parker, og er på vinkortet på flere trestjernede restauranter i Spanien.
Druerne håndplukkes. Naturgær, brugte fade 12 måneder, minimal intervention og flaskelagring inden frigivelsen. Det her er Galicien på flaske.
De Carallo er lavet i lidt under 1.000 flasker. Og du kan med fordel gemme den mange år – den bliver kun endnu bedre. Makkerparret er inspireret af Bourgogne – ingen tvivl om det. Men vinen er fra Galicien og terroir er præcis og tydeligt.
Hvad spiser man til?
Skaldyr er næsten for oplagt, men det passer som fod i hose. Prøv også med en blæksprutte på grill. Marcial Pita anbefaler selv, at du spiser en fiskestuvning til. Du kan også prøve med torsk og de Carallo en nytårsaften.
Fakta for vinnørden
525,00 DKK/stk
På lager