Skip to content

Vingården arbejder økologisk i både kælder og mark og er certificeret efter EU-standard

Alvar de Dios

Vagüera, 2018, Alvar De Dios, Castilla y Leon

93 point | Parker
Tierra de Castilla y León | Spanien

Vagüera er lavet alene på Dona Blanca. Drik den til hvide fladfisk med saucer, røget fisk eller lyst kød/gris. En hvid som du ganske enkelt aldrig har fået den før.

165,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Alvar de Dios

Økologisk vinhus etableret af Alvar de Dios i 2008
Alvar er født ind i en vinfamilie i landsbyen El Pego
Arbejder med gamle og reetablerede vinmarker i Arribes og Toro som stammer helt tilbage til 1919

Andre anmeldelser

2017-årgang:
René Langdahl 93P: Vagüera 2017 (93) kommer også fra doña blanca-druer, men fra 950 meters højde ved El Pego i Toro lige midt i en korkegplantage. Stokkene er plantet i 1920 i en sjælden lokal kalkstensforekomst. Alvar siger selv den ikke har ligget med bærmen, men den smager altså leesy, som bigadej og gærende grøntsagsrester, endda let bitterhed fra skindkontakt efter et 40 timer langt pres. Dieselolie, voks, konserveret citronskal, mælkesyre, aloe vera creme, sten og stål, balsamisk, fabelagtig, men har ikke samme elektriske intensitet som Las Vidres. Læs mere her: https://renelangdahl.com/blog/2021/1/14/arriba-arribes-og-total-toro-mand

Parker 90P: The white 2017 Vagüera was produced with Doña Blanca grapes from an ancient north-facing vineyard planted at 950 meters in altitude on red clay soils. This has a more Mediterranean character and, unlike the rest of the wines, shows some shy oak notes, traces of pollen and spices and a palate with pungent flavors and good volume, a soft texture and a faint bitterness in the finish. 1,270 bottles were filled in January 2019

2016-årgang:
Jyllands-Posten, Niels Lillelund: 5 stjerner: “Vildt nok; uklar drik, lagret på bærmen, noter af gær og grape, kalk, men efterhånden også lidt brunet smør, mineralske toner; en spændende vin, der går andre veje. Ikke en vin til hver aften, men til tapas, skinke, måske brandade” (Marts 2019)

Parker/WA 91 point: The white 2016 Vagüera is pure Doña Blanca from a north-facing plot planted at 950 meters in altitude, surrounded by forest on red clay. It has an expressive and open nose of peach, apricot and cantaloupe melon; it’s really exuberant, aromatic and showy, a completely different expression than the other Doña Blanca bottling he does from the Arribes del Duero zone (the Las Vidres). This fermented in barrel and then matured in foudre, concrete egg and amphorae for some 12 months. It’s both mineral and powerful, quite different from the rest of the wines here, much more exuberant. There is very good minerality on the palate that gives it a more austere twist. 1,710 bottles were filled in January 2018. (Aug 2018)

Wine & Spirits 92 points – “There seems to be an eclectic gathering in this glass, a party with white fruit aromas celebrating together with spices, meaty scents and earth tones, all enjoying the diversity. While the texture is soft, a marked acidity highlights the wine’s earthier flavors, drawing out a charming, funky side. Recommended for adventurous drinkers, this is a 95-year-old mixed planting of albillo, a local variety, together with godello, moscatel, palomino, malvasia and other, as yet unidentified, vines at a parcel in Maderal, a village in Toro.” (Jun 2018)

Beskrivelse

Vagüera består alene af Dona Blanca, der vokser i næsten 1 kilometer højde. Planterne er 95 år gamle og alle druer plukkes ved håndkraft, sorteres, presses forsigtigt men over flere dage og med en spontan fermentering. Typisk ender druemosten på 300l store brugte egetræsfade, men faktisk er der ret stor forskel på de forskellige årgange, og fad-noterne er ofte meget undertrykte i de forskellige årgange.

Vinen ligger dog altid sur lie i op til 12 måneder. Det modarbejder Dona Blanca druens lidt let bitre smagsnoter og skaber i fællesskab en vin med ok syre, men med en blød afslutning på en vin, hvor du bl.a. får smagsnoter af peber, gær og grape undervejs. 2018’eren oser af hyld i næsen, men når du smager den får du masser af citrus og en let syrlighed på tungen. Modsætningerne mødes.

Friskheden skyldes ikke mindst at marken, der ligger i El Maderal, er svøbt ind i skygger fra en lile skov af korktræer, der beskytter planterne mod solen. Det vil sige temperaturen falder om natten på grund af højden, og om dagen beskyttes druerne af træerne.

Her en meget anderledes vin, som du næppe finder mange andre steder. Som Wine & Spirits skrev i deres anmeldelse af 2016eren: “a party with white fruit aromas celebrating together with spices, meaty scents and earth tones, all enjoying the diversity”

Det her er en vin, som du leger med, når du sætter mad til; desværre er der ikke engang lavet 2000 flasker.

Fun fact – druer fra marken Vagüera bruger Alvar bl.a. i den røde Camino, som også er et stjerneskud fra Alvar de Dios.

Hvad Spiser Man Til Vaguera?

Røget fisk vil være et spændende match. Citrus, pære skaber friskhed. Lette og bløde oste vil være et flot match, men kan absolut også bruges til fisk som skrubbe og rødspætte. Generelt alt der råber på citron er også smukt, og en østers vil ikke være noget dårligt match.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Tierra de Castilla y León
Vinhus
Alvar de Dios
Vinmand
Alvar de Dios Hernandez
Druer
Dona Blanca
Landbrug
Økologisk. Ingen klaring og ufiltreret.
Serveringstemperatur
10 grader
Alkohol
12%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Pære citrus, let bitterhed, syre og afsluttende cremethed med peber
Næsen
Mineralske noter med florale udtryk
Størrelse
750 ml
Produktion
1700 flasker
Gemmepotentiale
Op til seks år efter høståret, hvis den ligger mørkt og køligt

165,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK