
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
La Zorra
La Zorra, 2018, Sierra Salamanca, Spanien
135,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Bodegas Vinos La Zorra
Beskrivelse
Bodegas Vinos La Zorra er navnet på en lille bodega, der ligger i Sierra de Francia i Salamanca. Området, Salamanca, er et af de mest smukke vinområder, som du kan forestille dig, og området er da også UNESCO-beskyttet. Her er voldsomt, råt, frodigt og bjergrigt. Det skal ganske enkelt opleves! Men lige her dyrker Augustín Maíllo vine på lokale og indfødte/hjemmehørende druer som rufute og lokale afarter af tempranillo og garnacha.
Augustíns vine er typisk friske, syrerige, med let krydring og masser af frugt. Det skaber en vin, der trods de meget friske noter også byder på dybde og kompleksitet.
La Zorra Original er lavet på rufute og tempranillo. Markerne ligger i 800 meters højde og jorden er præget af skifer, granit og ler. Planterne er omkring 60 år gamle.
Druerne sorteres og stilke fjernes, hvorefter druerne forsigtigt presses. Derefter følger en kold fermentering og en spontant alkoholisk fermentering på egen gær i 12-13 dage. Senere følger den malolaktisk fermentering i ståltanke i fire uger, inden vinen er på brugte fade i 11 måneder. Fadene er 50/50 amerikanske og franske. Det er med til at give vinen en let krydret profil, som skaber en perfekt balance.
I februar 2019 blev vinen flasket og denne intense, men også lette og dog kraftfulde vin med lækker rød frugt (jordbær) i perfekt balance på grund af syreprofilen, er der lavet lige under 22.000 flasker af. De fleste sælges til restauranter i Spanien, hvor ikke mindst de spanske Michelin-restauranter er glade for La Zorra.
Hvad Spiser Man Til La Zorra Original ?
Kød er oplagt, specielt kød der har været på grillen og spises med en god salat (med masser af tomater) og lidt brød til. Ellers er tapasbordet bestemt oplagt!
Fakta for vinnørden
135,00 DKK/stk
På lager