
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
Nicolas Delfaud
Macon Verzé Rouge, 2019, Delfaud, Macon, Frankrig
Gamay – frisk, syre, frugt.
145,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Domaine Nicolas Delfaud
Beskrivelse
Gamay bliver den dominerende røde drue, når vi bevæger os lidt syd på i Bourgogne; og bliver dermed den anden røde drue i Bourgogne. Ofte overset og undervurderet i forhold til Pinot Noir, hvilket er synd og uhyggeligt uretfærdigt. Gamay er helt unik drue, der kan tryllebinde, når den behandles med respekt.
Her er druerne kommer i hænderne på Nicolas Delfaud. Nicolas har hurtigt udviklet sig til en husfavorit her hos HvadDrikkerManTil. Vi fandt Nicolas ved et tilfælde, da vi i en vinbutik lidt uden for Sologny brokkede os over, hvor svært det er at finde god og økologisk Bourgogne – hvis det ikke skal koste en bondegård. Ekspedienten i den lille vinbutik sagde, at vi da burde køre op til Nicolas, der havde startet for sig selv for et par år siden. Vi fik et telefonnummer, ringede til Nicolas og tilbragte en fantastisk eftermiddag på en lille gård ved enden af en lang snoet vej på toppen af bjerget ved rue de Láncienne cure. Resten er historie som man siger.
Planterne blev sat i en jord præget af ler og kalksten imellem 1975 og 1977. Marken er øst vendt og planterne står i en højde af ca. 420m højde.
Håndplukkes og masceration i helklaser i 2 uger i cement hvorefter druerne presses pneumatisk. Fermentering med naturgæren og vinificering på stål og gamle tønder. 6 måneder. Byder på overraskende 14% alkohol – det skjules fornemt, men er med til at skabe den ranke profil.
Efter en let filtrering er vinen flasket april 2020.
Hvad Spiser Man Til?
Tatar er oplagt. Ravioli med svampe og friske krydderurter på toppen eller måske vildt, fjerkræ eller til en vegetarret.
Fakta for vinnørden
145,00 DKK/stk
På lager