Skip to content

139,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Bender

Drives og ejes af Andreas Bender
Etableret i 2008
Minimalist i kælder med vildgær og ingen intervention

Beskrivelse

Paulessen er tør. Andreas Bender kalder den “bone dry”, men selvom den er tør (under 4gram restsukker), så er den også fra Mosel og byder på masser af frugtnoter. Naturligvis lavet på riesling der stammer fra de meget stejle skrænter omkring Leiwen.

Zenit vinene laver Andreas ikke i alle år. Kun når druerne er af ekstra høj kvalitet. I 2017 kom Dajoar Zenit og i 2018 Paulessen Zenit. Dajoar har omkring 15 gram restsukker og dermed oplagt til de lidt mere fede eller stærke retter.

Paulessen byder en stærk mineralsk profil og en mundvandsfremkaldende syre – som bare bliver ved og ved. Det er tydeligt, at de sydvendte skråninger  og den røde skifer virkelig har budt på gode vækstforhold og skabt nogle modne druer med klassiske Mosel-rieslinge noter som citrus.

Andreas er født og opvokset i omegnen, så har fået riesling ind med modermælken. Det kan heldigvis smages. Andreas tror på, at vinen laves i marken, så i kælderen er der minimal intervention, og han tilsætter blot lidt svovl.

Paulessen har ligget på gamle brugte fade (fuder).

Hvad Drikker Man Til Paulsessen Zenit?

Svinemørbrad ret oplagt. En kotelet. Stenbiderrogn på en kartoffelpizza.

Fakta for vinnørden

Land
Tyskland
Område
Mosel
Vinhus
Andreas Bender
Vinmand
Andreas Bender
Druer
Riesling
Landbrug
Bæredygtighed tilstræbes
Serveringstemperatur
10 grader
Alkohol
Allergener
Smagsoplevelse
Næsen
Størrelse
Produktion
Gemmepotentiale

139,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK