Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Alvar de Dios

Aciano, 2017

92 point | Parker
D.O. Toro | Spanien

Aciano fra Alvar de Dios er økologisk tempranillo med flotte tanniner, salte minerale toner og krydderurter i næsen. Drik den til kød på grillen.

149,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Alvar de Dios

Økologisk vinhus etableret af Alvar de Dios i 2008
Alvar er født ind i en vinfamilie i landsbyen El Pego
Arbejder med gamle og reetablerede vinmarker i Arribes og Toro som stammer helt tilbage til 1919

Andre anmeldelser

Parker 92? i 2017
Decantalo 95 point (94 i 2016 og 2015)

Beskrivelse

Aciano er lavet på tempranillo-druer, der vokser på stokke, som blev plantet tilbage i 1919!!!

Marken, som er gået i arv fra Alvars bedstefar, ligger omkring 700-750 meter over havets overflade med en jordbund, der er præget af sand, hvorfor planterne har været i stand til at overleve forskellige udbrud af vinlus.

Alvar de Dios brød igennem med Aciano, da han allerede tilbage i 2013 hentede 94 point hos Parker for netop Aciano. Senest i 2016 fik han også 94 point for Aciano. 2018-årgangen har endnu ikke fået point af Parkr, men Camino og Tio Uco scorer højere end nogensinde før i 2018-årgangen, der ganske enkelt er genial.

En let parfumeret og elegant vin, som byder på en nærmest udtrørret smagsoplevelse, hvor tanninerne er tydelige, men alligevel i balance – kombineret med syre og frugt. Dette er ganske enkelt ikke en vin, som ellers kan tilskrives Toro, hvor kraft og alkohol er typiske kendetegn.

Druerne er håndhøstede, pre-fermenteret og derefter macereret gennem 30 dage med nænsom daglig pigeage. Derefter brugte fade i 12 måneder og til sidst 4 måneder i cement inden den er hældt på flaske. Du kan med fordel gemme den et par år endnu, men den kan også nyde nu til rødt kød.

Alvar overtog sin bedstefars gård og marker tilbage i 2010, hvor han begyndt at genetablere vinmarkerne, der havde stået urørt i mange år. Disse genetableringer ser vi iøvrigt meget i områderne omkring Torro og Arribes – og alt arbejde i marken og kælder er økologisk. der tilsættes ingen eller næsten ingen svovl og her ligger vi på 25mg/l.

Siden overtagelsen af gården har Alvar stået i spidsen af en vin-revolution i Toro, hvor vinens ellers traditionelle udtryk fra Toro tilsidesættes, og fokus på syre, frugt og mineralitet sættes i højsædet. Aciano er et godt eksempel på dette brud, men også Vagüera og Camino er flotte eksempler på stor vinkunst, som også er helt anderledes, end hvad du ellers oplever fra ikke bare Toro, men fra Spanien generelt.

Aciano er iøvrigt kælenavnet på Alvars bedstefar.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Toro
Vinhus
Alvar de Dios
Vinmand
Alvar de Dios Hernandez
Druer
Tempranillo
Landbrug
Økologisk med minimal intervention i kælder
Serveringstemperatur
14-15 grader
Alkohol
14%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Mineralitet, salt, tørrede krydderier og tydelige tanniner
Næsen
Frisk med vilde krydderurter
Størrelse
Brugt eg i 12 måneder
Produktion
6200 flasker
Gemmepotentiale
Kan drikkes nu og vil være optimal frem til 2025

149,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK