Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Fedellos do Couto

Cortezeda, 2017

93 point | Parker
Ribeira Sacre | Spanien

Mencia med syre og frugt fra kultproducent.

159,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Fedellos do Couto

Økologisk kaospilot projekt i Ribera Sacra regionen
Ejes og drives af Luis Taboada, Curro Barreño og Jesús Olivares
Udgangspunkt i reetablerede vinmarker

Beskrivelse

Mencia er her druen bag en flot og lækker vin fra Fedellos do Couto, som holder til i området Ribeira Sacre i Galicien. Det er et område – der ikke mindst ud fra et vinperspektiv – er domineret af floderne Minho og Sil, der snor sig igennem landskabet. Mange steder med stejle skråninger på begge sider af floderne. Det skaber ikke alene en virkelig flot natur, men det skaber også et klima, der er skabt til at dyrke vin i. Heldigvis var romerne glade for vin, så da de var i området, byggede de terrasser på skråningerne, så der kunne dyrkes vin på skråningerne.

Den anden del, der former Ribeira Sacre som vinområder, er Atlanterhavet. Der kommer mindre regn end længere mod vest, men her er stadigvæk mere regn, blæst og kulde, end der er lidt længere inde i landet. Atlanterhavet er ikke mindst med til at skabe fantastisk hvidvin i Rias Baixas og Ribeiro – men det sætter også sit præg på vinen her i Ribera Sacre. Både på de røde og de hvide, hvor syren ofte træder frem.

I starten blev der dyrket vin og afgrøder på alle former for skråninger i området, men med tiden blev fokus mere på de varme syd- og vestvendte skråninger og mange af de øvrige beplantninger blev forladt.

Fedellos do Couto er et projekt, hvor fokus har været på at reetablere de gamle, forladte og tilgroet vinmarker. Resultatet er måske nogle af de mest spændende vine, der kan opdrives (og betales for penge) idag. Drengene bag Fedellos laver tre røde vine og en hvid.

Cortezeda er lavet alene på Mencia-druen, modsat storebror Lomba do Ares, der er et blend på flere forskellige druer.

Druerne stammer fra 20 år gamle stokke fra Val do Sil, hvor jordbunden er præget af den urgamle klippertype Gneiss.

I kælderen starter det med 2 måneders gæring og derefter først 6 måneder på store gamle foudre og til sidst 6 måneder på cement inden aftapning.

Mencia er i Danmark en lidt overser drue, men i det nordvestlige Spanien er det en definerende drue for de røde vine. Både i Galicien og i det tilstødende Bierzo. Cortezeda er en relativ let og superlækker drikkevenlig version med flot syre, ren frugt og tydelig mineralitet. Husk at købe mindst to, for den første flaske er hurtig væk igen.

Pablo Vidals fortolkning af Mencia i Ribeira Sacre er vinen Rock n Roll. Den er mere fyldig. I Bierzo har Mario Roviera, Akilia, lavet to versioner på Mencia, som har lavere fokus på syre, men tilgengæld byder på flere lag, salt og mere eksplicit mineralitet over sig. Alle tre bodegaer viser dog tydeligt, hvorfor denne drue er så eftertragtet i Spanien.

Bland en Mencia-kasse fra de tre bodegaer og prøv noget nyt.

Hvad Spiser Man Til Cortezeda?

Drik den til salater, pasta med tomat, helstegt svinemørbrad, æggeretter eller helstegt kylling.

Du kan også vælge at gå på restaurant Anarki, og bede dem om at sætte mad til denne lækre vin, som de har på kortet.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Ribeira Sacre
Vinhus
Fedellos do Couto
Vinmand
Curro Barreño & Jesús Olivares
Druer
Mencia
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
12-14 grader
Alkohol
12,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Frugt og syre i flot balance
Næsen
Frugt
Størrelse
0,75l
Produktion
Ukendt
Gemmepotentiale
Drikkes i op til 5 år fra høståret

159,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 3 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK