Skip to content

Vingården arbejder økologisk i både kælder og mark og er certificeret efter EU-standard

Domaine Duseigneur

La Chapelle, 2016

Côtes-du-Rhône | Frankrig

La Chapelle er en mini-neuf. Frugtdreven med indarbejdede tanniner og flot afrunding. Drik den til gammeldags kylling.

125,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Domaine Duseigneuer

Ejes og drives af Bernard Duseigneur
Biodynamisk hus grundlagt i 1967
Philippe Faure-Brac deltager i projektet som rådgiver

Andre anmeldelser

Jeb Dunnuck: “The 2016 Côtes-du-Rhône La Chapelle is another great Côtes-du-Rhône from this vintage. Offering lots of blueberry and cherry fruits intermixed with complex notes of spice, exotic flowers, and rose petals, it’s medium-bodied, elegant, and nicely balanced as well. Drink it over the coming 4-5years.” (8/28/2018)

Beskrivelse

La Chapelle er en frugtdreven Côtes-du-Rhône med nuancer af rosenblade, lakrids, peber og mørke modne bær. Vinen har flotte integrerede tanniner og en medium fyldig krop som gør La Chapelle velegnet til det lidt mere brede køkken.

Druerne er fra en Lirac og /Chateauneuf-du-pape marker, og du får også en virkelig god flaske vin for pengene.

Udbyttet er lavt med 30hl/ha. og de to druetyper vinificeres seperat i 2 til 3 uger i cementtanke under kontrolleret temperatur, for at holde på frugten.

Det er Nina Højgaard Jensen – tidl. chefsommelier på restaurant Kong Hans og vinder af DM for Sommeliers i 2017 og 2019, der har fundet vinen hos Domaine Duseigneur.

Duseigneur blev etableret i 1967, og med Bernard er det nu 4. generation, der arbejder på gården. Duseigneur arbejder biodynamisk og vinen er certificeret økologisk. bernardtog over i begyndelsen af 2000’erne i samarbejde med Philippe Faure-Brac, der blev kåret til verdens bedste sommelier i 1992. Med andre ord er der mange dygtige mennesker bag Domainets vine. og det kan smages.

Forkål dig selv med Catarina, når der er fest. Og med La Chapelle, når du vil skabe en lille fest en torsdag aften.

Hvad Spiser Man Til La Chapelle?

Prøv med en gammeldags kylling, en flæskstegsburger, braiseret svinebryst eller en flank eller bavette med en gang pommes anna.

Fakta for vinnørden

Land
Frankrig
Område
Côtes-du-Rhône
Vinhus
Domaine Duseigneur
Vinmand
Gabriel Monier - Kælderchef med Bernard Duseigneur
Druer
50% syrah og 50% Grenache
Landbrug
Certificeret økologisk
Serveringstemperatur
14-15 grader
Alkohol
13,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Mørke bær, indarbejdede tanniner flot rundt finish
Næsen
Mørke bær, lakrids og peber
Størrelse
0,75 l
Produktion
Ukendt
Gemmepotentiale
Bør drikkes ung og inden 2022

125,00 DKK/stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK