Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Fedellos do Couto

Lomba do Ares, 2017

93 point | Parker
Ribeira Sacre | Spanien

Lille kultvin fra Galicien. Det bliver ikke meget sjovere!

179,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Fedellos do Couto

Økologisk kaospilot projekt i Ribera Sacra regionen
Ejes og drives af Luis Taboada, Curro Barreño og Jesús Olivares
Udgangspunkt i reetablerede vinmarker

Beskrivelse

Fedellos do Couto holder til i området Ribeira Sacre i Galicien. Det er et område – der ikke mindst ud fra et vinperspektiv – er domineret af floderne Minho og Sil, der snor sig igennem landskabet. Mange steder med stejle skråninger på begge sider af floderne. Det skaber ikke alene en virkelig flot natur, men det skaber også et klima, der er skabt til at dyrke vin i. Heldigvis var romerne glade for vin, så da de var i området, byggede de terrasser på skråningerne, så der kunne dyrkes vin på skråningerne.

Den anden del, der former Ribeira Sacre som vinområder, er Atlanterhavet. Der kommer mindre regn end længere mod vest, men her er stadigvæk mere regn, blæst og kulde, end der er lidt længere inde i landet. Atlanterhavet er ikke mindst med til at skabe fantastisk hvidvin i Rias Baixas og Ribeiro – men det sætter også sit præg på vinen her i Ribera Sacra. Både på de røde og de hvide, hvor syren ofte træder frem.

I starten blev der dyrket vin og afgrøder på alle former for skråninger i området, men med tiden blev fokus mere på de varme syd og vest vendte skråninger og mange af de øvrige beplantninger blev forladt.

Fedellos do Couto er et projekt, hvor fokus har været på at reetablere de gamle, forladte og tilgroet vinmarker. Resultatet er måske noget af de mest spændende vine, der kan opdrives (og betales for penge) idag. Drengene bag Fedellos laver tre røde og en hvid.

Lomba do Ares er et blend lavet på forskellige lokale druer: Mencia, Mouratón, Garnacha Tintorera og Grao Negro. Mouratón er lidt mere sydligt i Arribes del Douro kendt som Juan Garcia, hvor bl.a. El Hato y el Gabarato i bjergene i Spanien ved grænsen til Portugal laver fantastiske vine med masser af saft, kraft og syre. Lomba do Ares er da også en mere mørk vin end lillebror Cortezeda, der alene er på Mencia.

Lomba do Ares byder på struktur, aroma, saft og mineralitet.

Det er økologisk, minimal indblanding i kælderen og respekt for råvaren i flasken. Og så smager det bare godt!

Hvad Spiser Man Til Lomba do Ares?

Drik den til svin, cold cuts med citronskal, brandade (evt. bare den “nordisk” med kartoffelmos, stegt torsk og masser af kapers og brunet smør) eller hvis du bliver tvunget til at servere en svensk pølseret (som indrømmet kan smage ret godt tjek vores opskrift på en lidt pimpet version), så vil syren være et godt match.

Du kan også vælge at gå på restaurant Anarki, og bede dem om at sætte mad til denne lækre vin, som de har på kortet.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Ribeira Sacre
Vinhus
Fedellos do Couto
Vinmand
Curro Barreño & Jesús Olivares
Druer
Mencia, Mouraton, Garnacha tintorera
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
Serveres lidt køligere end andre rødvin 13-14 grader
Alkohol
12,5 pct alkohol
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Frugt, struktur og fine tanniner
Næsen
Aroma af mørke bær
Størrelse
0,75l
Produktion
Ukendt
Gemmepotentiale
Kan gemmes i op til 5 år efter høstår

179,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK