Lækker økologisk Bourgogne fra Monthelie med frugt, syre og krydderier.
225,00 kr.
I en højde af 365 meter ligger den lille vinby Monthelie og beskuer Auxey-Duresses og Meursault.
Changarnier-familien har været bosat i byen i mange århundrede og domaine'et blev grundlagt helt tilbage i 1720. Siden 2004 har Claude og Antoine Changarnier arbejdet på at bringe Domaine Changarnier tilbage til fortidens storhed - og med Fabrice Groussin som ansvarlig for kælderen er omlægningen til en langt mere moderne vinstil, der bygger på respekt for terroirs og økologi. Omlægning til bio kører nu på 3 år.
I dag dækker Changarnier Meursault, Monthelie, Auxey-Duresses og Pommard.
Deres entry rouge er denne Monthelie, hvor der er lavet lige omkring 3000 flasker af 2017. Markerne er øst-vendte, med masser af dybde i jorden, der giver vin med flotte smagsnoter af krydderurter i den frugtrige rødvin.
Druerne er plukket ved håndkraft og sorteret. 1 år på træ, hvoraf 20% er nye. Og sidst ståltanke i nogle måneder inden vinen ufiltreret er flasket.
Et enkelt men flot udtryk står tilbage i denne flotte økologiske entry Rouge fra Bourgognes hjerteland.
Mulighederner er faktisk ret mange. Lammemørbrad vil være flot, men også svampe passer til. Gris vil være perfekt. Du kan også prøve en fisk som makrel, specielt, hvis du som her har lavet den som kugler, der får en tur i den gyldne brønd.
I en højde af 365 meter ligger den lille vinby Monthelie og beskuer de frygtindgydende Auxey-Duresses og Meursault.
Changarnier-familien har været bosat i byen i mange århundrede og domaine'et blev grundlagt helt tilbage i 1720. Siden 2004 har Claude og Antoine Changarnier arbejdet på at bringe Domaine Changarnier tilbage til fortidens storhed - og med Fabrice Groussin som ansvarlig for kælderen er omlægningen til en langt mere moderne vinstil, der bygger på respekt for terroirs og økologi. Omlægning til bio kører nu på 3 år.
I dag dækker Changarnier Meursault, Monthelie, Auxey-Duresses og Pommard, men det meste af vinen stammer fra Monthelie.
Deres entry rouge er denne Monthelie, hvor der er lavet lige omkring 3000 flasker. Både i 2017 og igen i 2018. Markerne er øst-vendte, med masser af dybde i jorden, der giver vin med flotte smagsnoter af krydderurter i den frugtrige rødvin. Den kan fint ligge køligt i 6-8 år. 2018 har lidt mere frugt, og kan ligge lidt længere.
Druerne er plukket ved håndkraft og sorteret. 1 år på træ, hvoraf 20% er nye. Og sidst ståltanke i nogle måneder inden vinen ufiltreret er flasket.
Et enkelt men flot udtryk står tilbage i denne flotte økologiske entry Rouge fra Bourgognes hjerteland, hor der er smæk på smagsnoterne. Vinen er et flot eksempel på, hvordan Changarnier arbejder minimalistisk i mark og kælder. Men uha det smager godt:-)
Mulighederne er faktisk ret mange. Lammemørbrad vil være flot, men også svampe passer til. Gris vil være perfekt. Du kan også prøve en fisk som makrel, specielt, hvis du som her har lavet den som kugler, der får en tur i den gyldne brønd.
Kvindevin.dk smed 5 stjerner efter 2017-årgangen.
225,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.