Skip to content

175,00 kr./stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Pablo Vidal

Ejes og drives af Pablo Vidal
Pablo arbejder efter traditionelle og bæredygtige metoder
Pablos fire vine er et forsøg på at ramme de fire vinområders personlighed

Andre anmeldelser

Parker 2020, maj: The grapes that Pablo Vidal uses for his red from Ribeira Sacra were destroyed by hail in 2017, so the 2018 Rock & Roll is only the second vintage of this bottling after the initial 2016. The vintages have some similarities (and also some differences!), and the wine is very much in line with what I saw in its first vintage—fresh and fun but with some elegance, easy but not banal. It’s mostly Mencía with 10% Caíño and 5% Garnacha, a slightly different blend of grapes from the banks of the Sil River on sandy granite soils. It fermented with indigenous yeasts and around 15% full clusters that provoked a semi-carbonic maceration effect. It matured in French oak barrel for seven months, and the élevage was quite respectful, letting the character of the wine show through and adding just a twist of spiciness. The palate is medium-bodied, with moderate alcohol, fine tannins and good freshness. It drinks very nicely even at this early age. 1,800 bottles were filled in August 2019.

Beskrivelse

Rock & Roll er fra en af de måske bedste rødvinsområder i Spanien: Ribeira Sacre, hvor vinplanterne snor sig op ad skræningerne langs floden, der løber igennem.

Ribeira Sacre ligger mellem Lugo og Ourense i Galicien, og sammen med Bierzo finder du her de flotteste røde Mencia-vine, som der produceres. Typisk ligger markerne højt, hvorfor koldtklima-effekten er til stede. Vinrankerne til Rock & Roll ligger da også i 350 meters højde på syd-vest vendte skråninger langs floden.

Jorden er præget af ler, granit og skifer.

Vinen er fermenteret i ståltanke under kontrolleret temperatur og gået igennem malolaktisk gæring på brugt fransk eg med gærresterne (bærmen/sur lie).

Resultatet er en let, frisk og legesyg – men også elegant – Mencia med super læker frugt og smag. Du finder noter af kirsebær, søde krydderier og balsamiske toner. Tanninerne er afrundede, fine og i balance.

Der produceres lige omkring 1300 flasker – og de er meget sjældne udenfor Spanien.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
D.O. Ribeira Sacra
Vinhus
Pablo Vidal
Vinmand
Pablo Vida
Druer
Mencia 85%, Tempranillo 10%, Caiño 5%
Landbrug
Bæredygtige principper
Serveringstemperatur
14-16 grader
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Rund, elegant med balsamiske noter og mørke frugter
Næsen
Kirsebær og frugt
Størrelse
0,75l
Produktion
Under 400 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2028

175,00 kr./stk

Ikke på lager

Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb