Skip to content

Vingården arbejder økologisk i både kælder og mark og er certificeret efter EU-standard

Alvar de Dios

Yavallo, Villadepera, Alvar de Dios, Spanien, 2018

95 point | Parker
Villadepera, Toro, Castilla y León | Spanien

Juradruer i nye klæder hos kultmanden Alvar de Dios

325,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 7 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Alvar de Dios

Økologisk vinhus etableret af Alvar de Dios i 2008
Alvar er født ind i en vinfamilie i landsbyen El Pego
Arbejder med gamle og reetablerede vinmarker i Arribes og Toro som stammer helt tilbage til 1919

Beskrivelse

Alvar de Dios er en produktiv mand – og udover stadigvæk at arbejde i kælderen hos Marañones har Alvar siden 2008 bygget efter lille bodega op. Alvar holder til i El Pego i Toro, men har også lidt marker i Arribes, hvor netop Villadepera ligger. Alt er natur/økologi med udgangspunkt i det lokale miljø.

Vinene fra Alvar er  i stor stil nyfortolkning af de spanske vine fra området. Fokus er først og fremmest terroir – understøttet af lav alkohol, frugt, struktur og syre. Det giver nogle præcise vine, der sætter nye standarder for vinene fra Spanien, men ikke mindst Toro-området.

Alvar var i slutningen af 2020 i Decantor som en af 10 nye winemakers i Spanien, som man skal kende – og stille og roligt.

Yavallo er den ene af de to top-top vine, som Alvar laver dem. I praksis sammenligner han både Yavallo og Las Vidres med Gran Cru. Yavallo er den røde og er på et mix af druer, men hoveddruen er Bastardo (Trousseau), der står for mere end 65% af druerne til vinen. Derudover er der nogle forskellige lokale røde druer i (bl.a. Rufute) og 5% af den hvide Dona Blanca.

Yavallos slægtsskab med Aciano fornægter sig ikke. Nærmest en støvet profil, der byder på præcision, grønne noter, syre, masser af tanniner og en underspillet ro.

Druerne stammer fra gamle stokke (90-110 år gamle). Den østvendte mark ligger i den lille kommune Villadepera og er præget af rød schist, der indeholder masser af jern.

Maceration med alle stilke i 45 dage. 12 måneder på gamle fade og 12 måneder på amfora.

Hvad Spiser man til Yavallo?

Mulighederne er mange, og kød er oplagt.  Gerne uden for mange saucer så den rene kød står sammen med vinen

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Villadepera, Toro, Castilla y León
Vinhus
Alvar de Dios
Vinmand
Alvar de Dios
Druer
Bastardo, Rufute og Dona Blanca
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
12-14 grader
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Tør, grøn og præcis med mineralsk udtryk
Næsen
Størrelse
0,75l
Produktion
856
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2028

325,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 7 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK