Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Emilio Sciacca

Rossobrillo, Etna Ross, 2020, Emilio Sciacca, DOC Etna, Italien

DOC Etna - Contrada Allegracore og Contrada Calderara | Italien

185,00 kr./stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Emilio Sciacca

Low-intervention stilart fra den nordøstlige den af Etna
Filtrering igennem arbejde med tyngdekræften
Jordbunden er sandet og fyldt med lava

Beskrivelse

Emilio Sciacca laver naturlige vine på vulkanen Etna, og selvom Emilios seneste projekt kun er nogle få år gammelt, så var fascinationen til stede første gang vi smagte Emilios vine. Emilios vine er passion på flaske – og det er heldigvis de fantastiske lokale Etna-druer, som er basis for passionen. Hoveddruerne er nerello mascalese og carricante. Det er da også disse druer der om nogen står for at udtrykke Etnas fantastiske terrior.

Rossobrillo’en laver Emilio typisk mellem 3000 og 5000 af. Mixe af druer er normalt  95% er nerello mascalese og de sidste 5% er nerello capuccio. Det er fra markerne (contradas) Allegracore og Calderara, der begge ligger på omkring 700 meter oppe ad Etnas nordlige skråning, der står for druerne. I dag er der mere end 135 contrada’er, der hver i sær har deres egen historie. Jo højere, jo ældre er planerne typisk også.

Emilio har blot 2 ha. i området. Jordbunden er  sandet og vulkansk med højt indhold af mineraler.

2020 versionen er mere frugtdrevet end 2019 – og mere i en mere ren profil, og Etna er virkelig tilstede! 2020 vil blive opfattet mere naturlig.

Druerne høstes ved håndkræft i midten af oktober og stilkene fjernes. Spontan fermentering og alt foregår på stål for at bibeholde så meget terrior som muligt. Mascerationen er på blot 7 dage og i alt mindst 6 måneder på stål og minimum 4 måneder på flaske inden frigivelsen.  Pressining af druerne er også meget nænsomt for at beholde så meget frugt som muligt.

Ingen filtrering eller klaring og blot et minimum af svovl i forbindelse med flaskning.

I glasset har du en livlig vin med flotte røde frugter, bløde tanniner der pakker det hele ind og en frisk syreprofil til at holde styr på balancen og der er med til at fremhæve de mineralske toner. Lækkert og nemt at drikke –  og en vin med tyngde og struktur, som får dig til at tænke på Bourgogne.

Hvad Spiser Man Til Emilios Rossobrillo 2020

Koldt kød og tatar, oste med lidt alder og generelt mad, hvor der er masser af smag og friskhed. Også en god og oplagt flaske til et tapasbord, hvor kød er dominerende fremfor fisk.

Fakta for vinnørden

Land
Italien
Område
DOC Etna - Contrada Allegracore og Contrada Calderara
Vinhus
Emilio Sciacca
Vinmand
Emilio Sciacca
Druer
Nerello mascalese (95%) og nerello capuccio
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
14-16 garder
Alkohol
13%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Frugtdrevet med bløde tanniner
Næsen
Størrelse
0,75
Produktion
3500 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2026

185,00 kr./stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK