
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
Tentenublo
Tentenublo, Blanco, 2020, Rioja, Spanien
155,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Tentenublo
Beskrivelse
Rioja Alavesa er den mindst kendte under-region i Spanien. Lige pludselig er der Atlanterhavsundflydelse og højder på op til 700 meter. Alavesa tilhører Baskerlandet, og er et anderledes Rioja, hvor varmen ikke er nær så definerende som i specielt Rioja Oriental (tidligere Baja) eller Rioja Alta.
Roberto Oliván har efterhånden en del vine i samlingen; men de to vine, der tager navn efter bodegaen (Tentenublo), er i sagens natur hjørnestensvine i Robertos nærmest idiosynkratiske fortolkning af Rioja.
Tentenublo Blanco er på ingen måde anderledes. Som oftest, når vi taler hvid Rioja, så er det et blend, men det er et blend der byder på flere meget lokale sorter. Viura (40%) og garnacha Blanca (10%) understøttes med druer som jaén og malvasia riojana (alarije). Jaen er normalt en drue der bruges til spiritus, men her står den for hele 30% af blended.
På marken står alle planter som goblet (busk), og alt håndteres uden brug af maskiner. Der er en lille hældning på markerne, og jorden er ikke særlig dyb, før klippe og sten tager over. Planterne er fra fire forskellige små parceller, hvor planterne er mellem 45 og 65 år gamle.
Efter høst i primo oktober er drueren forsigtigt presset. Mosten har ligget på dels franske fade og dels cement i 8 måneder med bærmen.
Hvad Spise Man Til Tentenublo Blanco?
Gerne en ret med struktur og fedme uden der tager over. Brug gerne masser af fennikel – evt. tilberedt på en grill sammen med en hel fisk.
Fakta for vinnørden
155,00 DKK/stk
På lager