
Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk
Tentenublo
Tentenublo Tinto, Rioja, Spanien
155,00 DKK/stk
På lager
Vi anbefaler disse opskrifter
3 hurtige om
Tentenublo
Beskrivelse
Bjergvin fra Rioja, hvor vinmager og ejer af Tentenublo, Roberto Oliván, har lavet et blend der tager udgangspunkt i terroir mere end den traditionelle Rioja-stil, hvor fad spiller den mest centrale rolle. Tentenublo har absolut fad og tanniner, der er med til at definere vinens rammer, men det er Alavesa, som du smager, når du åbner det her blend fra udkants Rioja, Alavesa.
Alt er dyrket økologisk, og druerne står i ca. 600m højde omkring Viñaspre. Planterne er op til 100 år gamle og står delvist beskyttet af bjergkæden Cantabria, og ellers udsættes de for en den hårde vind, der kommer fra nord. Jorden er fattig og står lavt. Druerne skal med andre ord kæmpe for at få nok næring.
I kælderen er der tale om spontan gæring i åbne stål fade. Skallerne slås let ned og den malolaktiske gæring sker i franske fade, hvor vinen ligger i 9 måneder, inden den ligger 9 måneder på cement.
Hvad Spiser Man Til Tentenublo Rød?
Stuvninger og rødt kød er oplagt. Lav en gang chili con carne eller smid nogle bøffer på grillen
Fakta for vinnørden
155,00 DKK/stk
På lager