Skip to content

110,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 2 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Alvar de Dios

Økologisk vinhus etableret af Alvar de Dios i 2008
Alvar er født ind i en vinfamilie i landsbyen El Pego
Arbejder med gamle og reetablerede vinmarker i Arribes og Toro som stammer helt tilbage til 1919

Andre anmeldelser

Rene Langdahl Tio Uco 2018 (90P): viser tænder og du tror det er løgn! Alvar de Dios vender nærmest Toro på hovedet. Frugten kommer fra de sandede jorder på højsletten ved El Pego langt syd for Dueros forløb. Tinto de toro er blødt op med ca. 10 % garnacha og den hørmer herligt af lakrids og stilke. Fodtrampet og vinificeret i brugte foudre. Reduktiv med krudt, men krydret af lægeurter og peber og bragende frisk skovjordbær.

Niels Lillelund, Tio Uco 2018, Jyllands-Posten, 19marts. ”Udpræget stald i næsen. Rå, krydret, frisk, ligefrem, personlig. Landlig vin, der vil dele vandene – jeg elsker den. Løftes udpræget i mødet med lammet.” 5 tjerner.

Beskrivelse

Tio Uco 2021 er mere sammenhængende end 2020-versionen. Lidt færre animalske noter, men sammen juicyness, der hopper op af glasset, som i både 2018 og 2020. Fortsat de gængse røde druer fra området tinta de Toro (lokale version af tempranillo) og garnacha med et blandingsforhold på 90-10. Tinta de Toro er ikke blot det lokale navn for Tempranillo, det er også et udtryk for, at det er gamle sorter, der bruges i Tio Uco. Med andre ord får du virkelig det “gamle Spanien på flaske” – men lavet på “ny-spansk” måde.

Langs Douro-floden fra midten af Spanien til kysten ved Portugal kommer floden forbi det lille område omkring Toro og Arribes. Vintypen er vinen typisk præget af varmen og den lokale Tempranillo-drue. Alvar de Dios vil det dog anderledes, og efter at Alvar arvede nogle vinmarker, der kan dateres tilbage til 1919, er der virkelig kommet gang i den ny-spanske vinrevolution i området, hvor en lille gruppe af vinmagere konkurrere om at høste tidligst for at skabe vin, der ikke bare bryder med den traditionelle tunge vin fra området, men samtidig holder de spanske vintraditioner i hævd, bare på en måde så syre, struktur og frisk frugt kommer i centrum i stedet for alkohol, fad, kogt frugt og varme.

Druerne stammer fra tre forskellige marker. Den ene er lidt yngre med stokke der er omkring 35år gamle og to ældre parceller, hvor stokkene er omkring 90 og 98 år gamle. Druerne plukkes i hånden. Fermentering er spontan på vildgær og i hele klaser. Cirka 2 uger. Derefter ligger mosten 6 måneder på gamle fudres og til sidst et par måneder på stål, inden vinen flaskes.

Det er lækkert og anderledes i forhold til, hvad du ellers prøver fra Toro og helt i stil med at Alvar de Dios prøver at vende Toro på hovedet.

Hvad Spiser Man Til Tio Uco

Alvar anbefaler, at der er tapas på tallerkenen. Det støtter vi op om, men den står også godt til lam på grillen!

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Toro
Vinhus
Alvar de Dios Hernandez
Vinmand
Alvar de Dios
Druer
Tinta de Toro (Tempranillo) og Granacha
Landbrug
Økologisk
Serveringstemperatur
12-14 grader
Alkohol
13%
Allergener
indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Næsen
Størrelse
0,75l
Produktion
35.000 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inden 2027

110,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 2 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % rabat på dit næste køb