Hvidvin i stål og under flor i 15 måneder. Ikke sherry og ikke hvidvin.
110,00 kr.
Tosca er første vin fra Mario Roviras hånd, hvor der bydes på hvidvin, der har ligget under flor. Mario har lavet ialt tre forskellige, og denne lækre hvidvin leger med at bringe sherry og hvidvin sammen på en måde, som ikke kan gøres mange andre steder end i Andalucien, hvor flor trives naturligt.
I Sherry-trekanten er der ikke meget fokus på terroir eller enkeltmarker. Der er dog en lille revolution igang i Andalucien, hvor en lille håndfuld vinmagere arbejder med de forskellige jordtyper og marker. Mario Rovira er normalt meget bevidst om terroir; og navnet på vinene i denne lille serie refererer da også til specielle jordforhold i Sherry-regionen, da de skaber forskellige forhold for at flor kan arbejde.
Som sherry er den lavet på Palomino, men i stedet for at have ligget på gamle fade, så har denne været under flor og på stål i 15 måneder. Dermed får vi muligheden for at se og smage, hvordan en ellers frisk hvidvin udvikler sig under vilkår, som ellers normalt vi kun ser ved en sherry. Modsat sherry er det her dog uden indflydelse fra træ og ikke lavet på solera. Resultatet er en hvidvin forholdsvis lav på syre (men mere syre end du typisk finder i en Fino), men med noter som en sherry. Tosca’en krop er også mere fed.
Mario har ellers base i Bierzo, hvor han laver fantastisk hvidvine på Palomino og rødvine på Mencia. Meget præget af terroir og druen. Der arbejdes der stort set kun med cement. Det gælder den “støvede” og super præcise Chano Villar 2012 på Mencia og San Lorenzo på Palomino og Dona Blanco (iøvrigt en vin Gastro gav seks stjerner).
En vin hvis du er til sherry – men også en vin, hvis du er nysgerrig eller mangler en vin til et tapasbord eller måske en frisk østers.
Ret oplagt med madvare der går godt til sherry. Vi taler iberico skinke, østers, tapasbordet, sushi eller måske matche med en ret, hvor syren kommer fra maden som i en ceviche.
Rene Langdahl: "Stålgæret usvovlet most gæret og lagret 15 måneder under tyndt lag af flor i ståltank har givet ret kraftfuld indflydelse fra gærens ester- og aldehydproducerende aktivitet. Æblemost fra kværn i haven med mild oxidation, champagnetoner, røg, grønne oliven, havvand, selosse-style, komplet afpillet krop og mirakuløs fedme samtidig, nærmest eftersmag som puré på grønne valnødder justeret med puré på citronskal… altså helt uden syren. Her er ingen syre, men den virker forfriskende alligevel – flor, fino, manzanilla, njaaa, hvidvin… njaah… når først du bliver omvendt til det, kan du ikke få nok. Spis dåsebrisling fra de geniale FANGST til eller lav dine egne saltmandler."
110,00 kr.
Du har ikke lagt noget i kurven endnu.