Skip to content

Vingården arbejder efter bæredygtige principper eller er økologisk

Mario Rovira Viticultor

Tosca de Lentejuela 2017 - Mario Rovira

Andalucien, Cadiz | Spanien

Hvidvin under flot i 15 måneder på gamle Manzanillafade.

195,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK

Vi anbefaler disse opskrifter

3 hurtige om

Mario Rovira

Mario ejer og driver Akilia, men har også projekter i Allela og Cadiz
Økologisk minimalist
I Allela laver han under 5000 flasker om året

Beskrivelse

Tosca de Lentejuela er topvinen i Tosca-serien fra Mario Roviras hånd og der er blot 450 flasker af denne hvidvin, som har ligget under flor. Mario har lavet ialt tre forskellige, og denne spændende serie af vine leger med at bringe sherry og hvidvin sammen under forskellige omstændigheder og på en måde, som ikke kan gøres mange andre steder end i Andalucien, hvor flor trives naturligt.

Ligesom tør hvid sherry er den lavet på Palomino Fino. Tosca de Lentejuela har ligget under flor på gamle Manzanilla-fade i 15  måneder. Fade, der er nøje udvalgt til projektet. Entry-vinen Tosca Most har ligget på stål i 15 måneder, og Cerrada på Manzanilla-tønder i 7 måneder. Så her er der god mulighed for at holde tre spændende vine op imod hinanden.

Med de tre vine er der netop mulighed for at se og smage, hvordan en ellers frisk hvidvin udvikler sig under vilkår, som vi normalt kun ser ved en sherry. Modsat sherry er det her dog ikke en solera. Resultatet er generelt for alle tre vine, en hvidvin forholdsvis lav på syre (men mere syre end du typisk finder i en Fino), og med noter som en sherry. Tosca’ens krop er også mere fed; og Cerrado og de Lentejuela byder på mere sammenbragte og komplicerede vine, end Tosca’en, der har ligget på stål. Dermed tre vine, der meget bevidst er lavet forskelligt.

Lentejuela er navnet på en speciel og mere porøs jordtype end den normale, som Palomino-druerne vokser i, når du er i Sherry-området. Udover at den er lidt mere løs, så er jorden også mere sandet. Det giver en præcis vin, med mineralitet. Igen et eksempel på Mario Roviras evne til at arbejde med terroir. Skulle du være interesseret i at vide mere om de forskellige jordbunde og pago’er i Sherry-området, så har Sherrynotes.com lavet en god oversigt over markerne, som de står idag. Det bygger på arbejde fra 1904, som du finder lige her.

Alle tre vine er lavet efter økologiske principper og efter principper der bygger på lav intervention. I samme ånd er det også vine med et lavt niveau af tilsat svovl og dermed svovl ialt (<40 PPM).

Mario har ellers base i Bierzo, hvor han laver fantastisk hvidvine på Palomino og rødvine på Mencia. Han er meget præget af terroir og druer. Dér arbejdes der stort set kun med cement. Det gælder den “støvede” og super præcise Chano Villar 2012 på Mencia og San Lorenzo på Palomino og Dona Blanco (iøvrigt en vin Gastro gav seks stjerner).

En vin, hvis du er til sherry – men også en vin, hvis du er nysgerrig eller mangler en vin til et tapasbord eller måske en frisk østers.

Hvad Spiser Man Til Tosca?

Ret oplagt med madvarer der går godt til sherry. Vi taler iberico skinke, østers, tapasbordet, sushi eller måske matchet med en ret, hvor syren kommer fra maden, som eksempelvis i ceviche.

Fakta for vinnørden

Land
Spanien
Område
Andalucien, Cadiz
Vinhus
Mario Rovira Viticultor
Vinmand
MArio Rovira
Druer
Palomino Fino
Landbrug
Økologiske principper
Serveringstemperatur
6-8 garder
Alkohol
12,5%
Allergener
Indeholder sulfitter
Smagsoplevelse
Kompleks og rund med noter af sherry
Næsen
Tør sherry
Størrelse
0,75l
Produktion
450 flasker
Gemmepotentiale
Drikkes inde 2025

195,00 DKK/stk

På lager

Køb nu og optjen 4 DKK pr. stk.!
Optjen point til dit næste køb
Kvalitetsvin matchet med opskrifter
Fri fragt ved køb over 1000 DKK